Prajitura cu mere

de Adi75 in Prajituri, 29 Ian 2014 | 9378 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ALUAT
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri lapte
  • un ou
  • un zahar vanilat sau coaje rasa de la o lamaie
  • o lingurita amoniac
  • o lingurita praf de copt
  • doua linguri helas sau zeama de lamaie
  • 500-600 g faina
  • BEZEA
  • doua albusuri
  • 160 g zahar
  • o lingura zeama de lamaie
  • UMPLUTURA
  • 2 kg mere
  • 6-7 linguri de zahar
  • o lingurita scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Prima data pregatim umplutura, curatam si razuim merele le storcem bine apoi adaugam zaharul si scortisoara .

Pregatim aluatul in felul urmator: uleiul , zaharul , laptele si oul se amesteca bine , bine pana se topeste zaharul , adaugam amoniacul si praful de copt stins cu helasul sau zeama de lamaie , adaugam si zaharul vanilat , adaugam incet faina si amestecam bine pana obtinem un aluat nelipicios .

Aluatul se imparte in doua , se intinde prima foaie si se aseaza in tava tapetata ( unt , faina).

Punem marul bine , bine stors apoi a doua foaie . Se pune tava la cuptor la temperatura medie 25-30 min ( pana prinde o culoare aurie )

Lasam sa se raceasca putin dupa care ornam cu bezeaua batuta pe bain marie.

TIPS-URI

1

Eu am pus doar un kg de mere ( baietelu meu nu vrea mar mult ) am folosit o tava cu dimensiuni 34-24 cm .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mar si ciocolata