În urmă cu puțin timp, cineva îmi spunea, plecând de la bezelele pe care le făcusem, că aș putea să fac și pricomigdale și atunci mi-am amintit cât de mirată am fost atunci când am văzut rețete în care nu erau decât nuci și esență de migdale. Nu știu dacă eram îndreptățită, sau nu, dar mi se părea ciudat ca pricomigdalele să nu conțină migdale...
Așa că într-o zi am făcut pricomigdale, dar cu făină și fulgi de migdale, nu doar cu esență, pentru că voiam ca dulciurile mele să-și merite numele. Le-am făcut la fel cum procedez cu bezelele (deși poate mi-ar fi fost mai ușor cu bezeaua la bain-marie) și au ieșit minunate, mai ales că nu le-am rumenit decât foarte ușor.
Din ingredientele de mai jos am făcut 52 de pricomigdale, cam 6/porție. Trebuie să știți că numărul pricomigdalelor lor depinde de mărimea lor.
Albușurile se mixează cu sarea și când încep să ia volum, se adaugă vanilia și zahărul pudră, puțin câte puțin. Se mixează întruna.
Când se epuizează toată cantitatea de zahăr, iar compoziția are aspectul de bezea, se adaugă nucile rumenite și măcinate, făina de migdale și la urmă, făina albă.
Se omogenizează compoziția și apoi se adaugă esența de migdale. Cu lingurița, sau cu un poș, se pun grămăjoare de compoziție în tava în care s-a pus hârtie de copt, în prealabil.
Se decorează pricomigdalele cu fulgi de migdale, sau se presară zahăr pudră.
Se dă tava cu pricomigdale la cuptorul preîncălzit, la temperatură mică și se coc la fel ca bezelele (cu ușa cuptorului întredeschisă).
Când pricomigdalele s-au rumenit ușor, se scoate tava din cuptor și se pun pe un platou. Se procedează la fel pentru formarea și coacerea celorlalte pricomigdale.
1
Folosiți zahăr pudră, care se dizolvă mai ușor și mai repede.
2
Pricomigdalele sunt mai bune, dacă folosiți nuci rumenite
3
Omogenizați bine compoziția, după ce ați adăugat treptat toate ingredientele.
4
Cantitatea de esență de migdale poate fi diminuată, sau mărită, în funcție de gustul dumneavoastră.
5
În cuptor, pricomigdalele vor crește mult, așa că este bine ca grămăjoarele de compoziție puse în tavă să fie mai mici.
6
Lăsați o oarecare distanță (cam 3-4 cm) între pricomigdale, ca să nu se lipească, atunci când vor crește și se vor coace.
7
Coaceți pricomigdalele la foc mic, la fel ca bezelele, cu ușa de la cuptor întredeschisă. În caz contrar, ele se vor arde repede (mai ales la bază) și ar putea rămâne necoapte.
8
Nu rumeniți decât ușor pricomigdalele, ca să nu se usuce, sau arde.
9
Compoziția de pricomigdale se poate face mai ușor, fără mixare, prin amestecarea albușurilor cu: sarea, vanilia și zahărul, la bain-marie (până ce se dizolvă zahărul). După aceasta, se încorporează celelalte ingrediente, iar compoziția se pune sub formă de grămăjoare, în tava de copt.
10
Ar fi bine să nu coaceți toate pricomigdalele odată, ca să puteți supraveghea atent fiecare tavă.