Desert prajitura Vieneza

de Nadyne in Prajituri, 15 Dec 2016 | 17050 vizualizari

 

    O prajitura tare gustoasa, potrivita pentru masa de sarbatoare.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 120 g unt
  • 100 g zahar fin
  • 1 ou

Umplutura:

  • 7 oua
  • 150 gr zahar
  • 250 g nuca macinata
  • plus 1 borcan gem, de preferat de caise(400 g)

Glazura:

  • 200 g ciocolata neagra (minim 55% cacao)
  • 150 ml frisca lichida
  • 50 g unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Vieneza:

      Aluat: Framantam un aluat din faina amestecata cu praful de copt, unt, 100 g zahar si ou. Va avea o consistenta moale. Infoliem si dam la rece 15 minute.

     Umplutura: Batem spuma tare albusurile de la cele sapte oua, cu 150 g zahar, apoi incorporam usor, cu miscari largi, pe rand galbenusurile. Adaugam si nuca macinata si omogenizam.

    Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, punem aluatul si-l aplatizam uniform, cu palma (nu-l putem intinde cu sucitorul).

      Peste aluat, intindem un strat de gem, apoi turnam compozitia cu nuca.

 Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C, cam 30 minute sau pana cand crema s-a rumenit frumos.

      Prajitura se lasa la racit. Cand este rece, turnam deasupra glazura de ciocolata pe care am pregatit-o astfel: ciocolata rupta bucatele se pune intr-un castron. Aducem frisca si untul la punctul de fierbere, apoi le turnam peste ciocolata. Lasam asa 5 minute, apoi omogenizam bine, sa obtinem o crema fina.

    Pentru a o putea taia frumos, prajitura se tine la rece cateva ore sau chiar peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Vieneza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Claudia