Am mai facut si alta data prajituri la aparatul minune. Una este o negresa de post, iar cealalta este o prajitura magica sau desteapta. Cu cea din urma m-am prezentat la intalnire de la Paltinis. A fost atat de buna incat s-a terminat foarte repede. Pentru ca toamna asta este una bogata, cu fructe din abundenta, iar proviziile sunt deja facute, am hatarat sa incerc o prajitura rasturnata la sloow cooker-ul meu. Am folosit zmeura(eu am avut congelata de 2-3 saptamani) si culmea in plina toamna am gasit capsuni proaspete in piata. Nu, nu sunt din Grecia sau alta tara cu clima mai calda. Sunt de la taranii nostrii, iar pentru ca vremea a ajutat mult agricultura anul asta, au avut parte de o cultura noua, de toamna, de capsuni.
Am lasat zmeura sa se dezghete peste noapte in frigider. Siropul lasat de zmeura l-am amestecat cu amidonul si zaharul brut. Am amestecat bine cu un tel sa se desfaca amidonul si l-am adaugat peste zmeura. Am pus chili si am amestecat usor cu o lingura, sa nu se zdrobeasca zmeura.
Vasul crock pot-ului il captusim cu hartie de copt. Punem o lingura cu zahar brut pe fund si incercam sa-l caramelizam putin. Ori puneti vasul in cuptor, ori caramelizati zaharul usor cu o torta. Eu am folosit a doua varianta. Deasupra se pune zmeura, iar peste eu am pus si cateva capsuni proaspete.
Pentru aluat: ouale intregi se pun intr-un castron. Se adauga praful de sare si zaharul. Se mixeaza pana cresc in volum si devin ca o crema. Se adauga uleiul treptat, in timp ce mixam. Se adauga laptele mixand la viteza ff redusa. Faina se amesteca cu praful de copt, dupa care se adauga la aluat. Se mixeaza la viteza mica sau se foloseste telul. Se adauga vanilia si se mai amesteca pentru ultima oara in aluat. Inainte sa pun aluatul peste fructe, am adaugat 2 pumni de cereale din cacao (bilute). Este optional, nu e necesar. Dupa ce am turnat aluatul, am vazut ca s-au ridicat la suprafata.
Se pune capac peste vas si se seteaza 2,5 ore pe modul High. Cand timpul a expirat, se scoate din priza, se lasa sa se raceasca putin, se pune platou peste prajitura si se rastoarna. Se lasa sa se raceasca complet, se decoreaza dupa preferinte, se portioneaza si se serveste.
1
fulgii de chili dau o nota usor picanta, daca totusi va e teama sa-i puneti =, renuntati la ei