Cheesecake fin cu mascarpone si sos de zmeura

de gaby_duceag in Dulciuri, 28 Oct 2024 | 505 vizualizari

 

Cheesecake fin cu mascarpone si sos de zmeura. E fin, dar ataaaat de fin! Se topeste in gura, de parca n-ai manca nimic, si te vezi nevoit sa mai iei o gura si inca una! E preferatul casei si primit cu drag de fiecare data!

 

INGREDIENTE

Crusta de biscuiti cheesecake fin cu mascarpone si sos de zmeura – tava 20 cm

  • 150 g biscuiti simpli (nu populari, biscuiti gen Pettite Beure)
  • 80 g unt
  • o lingurita cacao
  • Ingrediente umplutura
  • 500 g mascarpone sau branza de vaci
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri smantana de gatit cu 25% grasime sau 100 ml frisca lichida
  • 3 oua medii
  • 40 g amidon alimentar
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • un varf cutit sare
  • optional – zmeura proaspata
  • Sos de zmeura
  • 200 g zmeura
  • 2-3 linguri zahar
  • o lingurita amidon alimentar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake fin cu mascarpone si sos de zmeura:

Preparare Cheesecake fin cu mascarpone si sos de zmeura

Macina biscuitii fin si pune-i intr-un bol in care pui si untul la temperatura camerei

Omogenizează bine compozitia, apoi distribuie pe fundul unei tavi unse cu unt, cu diametrul de 20 cm.

Taseaza bine cu ajutorul unei linguri (cu dosul lingurii) sau cu degetele, ridicand usor compozitia si pe lateralele formei. Nu trebuie apasat exagerat, doar cat sa se lege ingredientele. Da vasul la rece.

In alt bol pune branza, mascarpone, ouale, smantana si zaharul si cu un tel para amesteca energic, pana obtii o pasta omogena. (daca vrei mai dulce, gusta si mai pune zahar)

Incorporeaza zeama de lamaie, zaharul vanilat, sarea, amidonul alimentar si omogenizeaza.

Scoate forma pentru  cheesecake fin cu mascarpone si sos de zmeura de la rece si o introdu in cuptorul preincalzit pentru 10 minute la foc mic.(160 grade)

nota: eu imbrac pe exterior forma in folie alimentara, preventiv, evitand sa se scurga grasime, in caz ca forma nu se inchide perfect.

Coboara apoi temperatura la 120 grade.

Scoate forma din cuptor si toarna  jumatate din umplutura de branza. Pune un rand de zmeura proaspata, apoi toarna si restul de umplutura.

Introdu tava in cuptor si coace la 120 grade timp de 90-100 minute.

Cuptoarele difera foarte mult, nu sunt calibrate toate la fel, asa ca iti recomand sa lasi 90-100 minute si sa testezi daca e copt, apasand foarte usor cu degetul pe mijlocul prajiturii.

Aceasta trebuie sa fie gelatinoasa dar nu tare, se intareste mult la racire si la frigider. Daca este asa cum am zis, opresti cuptorul; in caz contrar mai lasi 20 minute.

Opresti caldura si-l lasi sa se raceasca in cuptor, cu usa deschisa, apoi il acoperi si il dai la frigider peste noapte.

Sos de zmeura

Prepari cat vrei tu, mai mult sau mai putin, in functie de preferinte. Eu fac mai mult, pun peste cheesecake si mai pun si la servire pe fiecare portie. Ca idee 200-250 g de zmeura sunt suficiente. În acesta din imagine am pus 200 grame.

Pui zmeura intr-o craticioara la fiert (poate fi si proaspata si congelata) impreuna cu zaharul. Amesteci continuu.

Dupa ce a dat 2 clocote si zaharul s-a topit, diluezi o lingurita cu varf de amidon alimentar in putina apa rece, pui in craticioara, amesteci si mai lasi pe foc pana se ingroasa. Asta se va intampla foarte repede.

Daca-l vrei si mai gros, pui mai mult amidon, dar tine cont ca sosul, pe masura ce se raceste, se ingroasa o idee mai mult.

 Peste cheesecake-ul rece, toarna sosul caldut si intinde usor.

Daca nu vrei cu sos, poti incerca un Cheesecake simplu, iar daca-l vrei mai delicat si cu ciocolata, sugestia noastra este - cheesecake cu crema de trufe

Suntem siguri ca ti-ar placea si Cheesecake fara coacere cu capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake fin cu mascarpone si sos de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (7)

vasimur 1

30.10.2024, 14:34

gaby_duceag 1

02.11.2024, 19:46

Rocsi 1

02.11.2024, 20:48

Sunt minunate aceste cheesecake-uri, cel putin mie imi plac mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de capsuni, mure si ciocolata