Cheesecake fin cu mascarpone si sos de zmeura

de gaby_duceag in Dulciuri, 28 Oct 2024 | 1103 vizualizari

 

Cheesecake fin cu mascarpone si sos de zmeura. E fin, dar ataaaat de fin! Se topeste in gura, de parca n-ai manca nimic, si te vezi nevoit sa mai iei o gura si inca una! E preferatul casei si primit cu drag de fiecare data!

 

INGREDIENTE

Crusta de biscuiti cheesecake fin cu mascarpone si sos de zmeura – tava 20 cm

  • 150 g biscuiti simpli (nu populari, biscuiti gen Pettite Beure)
  • 80 g unt
  • o lingurita cacao
  • Ingrediente umplutura
  • 500 g mascarpone sau branza de vaci
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri smantana de gatit cu 25% grasime sau 100 ml frisca lichida
  • 3 oua medii
  • 40 g amidon alimentar
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • un varf cutit sare
  • optional – zmeura proaspata
  • Sos de zmeura
  • 200 g zmeura
  • 2-3 linguri zahar
  • o lingurita amidon alimentar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake fin cu mascarpone si sos de zmeura:

Preparare Cheesecake fin cu mascarpone si sos de zmeura

Macina biscuitii fin si pune-i intr-un bol in care pui si untul la temperatura camerei

Omogenizează bine compozitia, apoi distribuie pe fundul unei tavi unse cu unt, cu diametrul de 20 cm.

Taseaza bine cu ajutorul unei linguri (cu dosul lingurii) sau cu degetele, ridicand usor compozitia si pe lateralele formei. Nu trebuie apasat exagerat, doar cat sa se lege ingredientele. Da vasul la rece.

In alt bol pune branza, mascarpone, ouale, smantana si zaharul si cu un tel para amesteca energic, pana obtii o pasta omogena. (daca vrei mai dulce, gusta si mai pune zahar)

Incorporeaza zeama de lamaie, zaharul vanilat, sarea, amidonul alimentar si omogenizeaza.

Scoate forma pentru  cheesecake fin cu mascarpone si sos de zmeura de la rece si o introdu in cuptorul preincalzit pentru 10 minute la foc mic.(160 grade)

nota: eu imbrac pe exterior forma in folie alimentara, preventiv, evitand sa se scurga grasime, in caz ca forma nu se inchide perfect.

Coboara apoi temperatura la 120 grade.

Scoate forma din cuptor si toarna  jumatate din umplutura de branza. Pune un rand de zmeura proaspata, apoi toarna si restul de umplutura.

Introdu tava in cuptor si coace la 120 grade timp de 90-100 minute.

Cuptoarele difera foarte mult, nu sunt calibrate toate la fel, asa ca iti recomand sa lasi 90-100 minute si sa testezi daca e copt, apasand foarte usor cu degetul pe mijlocul prajiturii.

Aceasta trebuie sa fie gelatinoasa dar nu tare, se intareste mult la racire si la frigider. Daca este asa cum am zis, opresti cuptorul; in caz contrar mai lasi 20 minute.

Opresti caldura si-l lasi sa se raceasca in cuptor, cu usa deschisa, apoi il acoperi si il dai la frigider peste noapte.

Sos de zmeura

Prepari cat vrei tu, mai mult sau mai putin, in functie de preferinte. Eu fac mai mult, pun peste cheesecake si mai pun si la servire pe fiecare portie. Ca idee 200-250 g de zmeura sunt suficiente. În acesta din imagine am pus 200 grame.

Pui zmeura intr-o craticioara la fiert (poate fi si proaspata si congelata) impreuna cu zaharul. Amesteci continuu.

Dupa ce a dat 2 clocote si zaharul s-a topit, diluezi o lingurita cu varf de amidon alimentar in putina apa rece, pui in craticioara, amesteci si mai lasi pe foc pana se ingroasa. Asta se va intampla foarte repede.

Daca-l vrei si mai gros, pui mai mult amidon, dar tine cont ca sosul, pe masura ce se raceste, se ingroasa o idee mai mult.

 Peste cheesecake-ul rece, toarna sosul caldut si intinde usor.

Daca nu vrei cu sos, poti incerca un Cheesecake simplu, iar daca-l vrei mai delicat si cu ciocolata, sugestia noastra este - cheesecake cu crema de trufe

Suntem siguri ca ti-ar placea si Cheesecake fara coacere cu capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake fin cu mascarpone si sos de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake + Brownie = ??