Prajitura cu blat pufos de cacao, crema de branza, sos de piersici si decorata cu alune de padure prajite.
Sosul de piersici:
Se spala piersicile si se taie in felii subtiri. Se pun intr-o craticioara zaharul, zaharul vanilat cu apa. la foc mic, iar cand se topeste zaharul, se adauga piersicile, se amesteca sa nu se lipeasca si se lasa sa fiarba cam 5 minute. Se da vasul de pe foc.
Blatul:
Se freaca margarina sau untul cu zaharul, zaharul vanilat, se adauga cacaua, galbenusurile unul cate unul, apoi si laptele, faina, praful de copt si se amesteca bine.
Se pune compozita intr-o tava, pe foaie de copt, se da la cuptorul incins, pentru 10 de minute, la foc mediu.
Crema de branza:
Se amesteca albusurile cu mixerul cu un praf de sare, pana obtinem o spuma consistenta.
Separat, se amesteca intr-un vas adanc branza pufoasa cu zaharul, galbenusurile, coaja de lamaie, apoi turnam si bezeaua si amestecam bine.
Se scoate tava din cuptor, se presara putin pesmet pentru ca aluatul sa nu se incruzeasca, se toarna aceasta crema de branza peste blat, se intinde bine, se mai presara un pic de pesmet, apoi se intinde si stratul de piersici, se presara acele 2 linguri de zahar mentionate la ingrediente si se mai da tava la cuptor, 30 de minute la foc mic.
Stratul de alune:
Se pun pe foc mic intr-o craticioara, cateva alune de padure curatate si taiate in jumatati, impreuna cu putina sare. Cand s-au rumenit bine, se dau deoparte, se lasa un pic la racit, apoi se maruntesc cu rasnita pentru a obtine o pudra fina.
Cand s-a rumenit prajitura, se scoate din cuptor, se presara alunele de padure maruntite si se lasa la racit.
Pont: Nu exagerati cu alunele, intrucat au o aroma destul de puternica!
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/09/prajitura-orion.html