O combinatie delicioasa!
Glazura:
Rupe ciocolata bucati si pune-o intr-un castron impreuna cu untul sa se topeasca la bain-marie. Las-o apoi sa se raceasca.
Mixeaza 4 oua intregi cu doua galbenusuri impreuna cu zaharul pana se umfla si se albesc. Adauga treptat uleiul, ca la maioneza. Apoi laptele si mixeaza usor. Adauga vanilia si ciocolata topita si racita.
Amesteca faina cu cacaua, praful de copt si bicarbonatul si pune-le treptat peste compozitie. Incorporeaza cu mixerul la viteza mica.
Mixeaza apoi separat cele doua albusuri ramase cu un praf de sare pana se intaresc. Pune-le apoi peste compozitia de negresa si amesteca usor cu o spatula, de jos in sus, pana se incorporeaza bine.
Paseaza cu o furculita dovleacul copt si lasa-l deoparte.
Tapeteaza cu hartie de copt o tava de 25x35 cm si rastoarna compozitia. Pune apoi cu o lingura, din loc in loc, dovleacul pasat.
Pune tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 40-45 de minute, pana se umfla frumos si trece testul cu scobitoarea.
Scoate apoi tava din cuptor si lasa negresa sa se raceasca putin.
Pregateste glazura. Rupe ciocolata si pune-o intr-un castron. Incalzeste smantana pentru frisca pana ajunge la punctul de fierbere si toarn-o apoi peste ciocolata. Amesteca usor pana se topeste si se omogenizeaza glazura.
Pune glazura peste negresa si las-o sa se raceasca, apoi tai-o cuburi.