Desert prajitura mexicana cu ananas

de Catalina L in Dulciuri, 4 Iun 2017 | 4684 vizualizari

 

Prajiturile cu ananas sunt foarte apreciate in América de Sud.
Este normal, a fost descoperit în sudul Braziliei și al Paraguayului.
Băștinașii îl numeau “nana”, adică “fructul delicios, parfumat”. A fost adus în Europa de Cristofor Columb și cultivat în sere începând cu anul 1720.
Am utilizat 1/3 de ananas proaspat (cumparat de la piata curatat si fara cotor) si o mica conserva cu felii de ananas.
O sa vedeti de ce !
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/05/prajitura-cu-ananas-mexicana.html

 

INGREDIENTE

  • 200 g de faina
  • 1/2 plic de praf de copt
  • 100 g de zahar
  • 100 g de unt topit si racit
  • 2 linguri de smantana
  • 3 oua
  • 1 conserva de de 220 g cu felii de ananas in sirop
  • 1/3 de ananas proaspat ( curatat si fara cotor)
  • cateva cirese confiate
  • 20 g de zahar
  • zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura mexicana cu ananas:

Frecati ouale cu zaharul, pana se albesc si isi dubleaza volumul.

Puneti untul topit si racit, smantana si amestecati.

Adaugati faina amestecata cu praful de copt si amestecati.

Taiati ananasul proaspat in felii subtiri rotunde.

Ungeti cu unt forma si presarati pe fundul ei zahar.  

Puneti feliile de ananas si o cireasa in mijlocul lor.

Deschideti conserva, pastrati siropul si taiati feliile de ananas in bucatele. Incorporati-le in compozitia prajiturii si varsati-o peste ananasul proaspat.

Puneti in cuptorul incalzit si coaceti timp de 20 minutes la 210°C .

Scoateti din cuptor, rasturnati prajitura si insiropati-o cu siropul pastrat.

Lasati sa se raceasca, decorati cu zahar pudra si serviti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura mexicana cu ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de zmeura, de ciocolata si glazura de ciocolata alba