Tarte cu mar si stafide

de adasev12 in Dulciuri, 2 Apr 2011 | 3494 vizualizari

 

aveam o foaie de aluat si vroiam ceva cu mar....asa ca am pus de nise tartute care au fost mult prea bune si prea putine...:D

 

INGREDIENTE

  • o foaie de aluat de la Buitoni
  • 2 mere
  • gem de portocale
  • condimente aromate( scortisoara, cuisoare, ghimbir, nucsoara)
  • doua maini de stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte cu mar si stafide:

Foaia de aluat se decongeleaza la temp camerei , se desface si se lasa pe hartia in care e amblata.

Se taie bucati mici, in ce fel de forme doriti sa aiba tartele.

Eu le-am taiat patrate, iar marginile le-am folosit pt a face grilajul de deasupra tartelor.

Pe fiecare bucatica de tarta am uns gem de portocale( al meu a avut si nuci, asa l-am facut acum ceva timp), apoi am presarat stafide pe care in prealabil le-am lasat sa se umfle in lapte.

Merele le-am curatat si taiat felii rotunde, apoi am asezat cate o felie pe fiecare tarta, apoi am presaratr praf de condimente aromate, putin zahar iar deasupra am pus felii de aluat din ce mi-a ramas.

Le-am presat sa se lipeasca  si le-am asezat in tava cu hartie de copt. le-am dat la cuptorul preincalzit la 200 pt o jumatate de ora aprox.,pana s-au rumenit frumos.

Au un gust extraordinar de bun...iat acel aluat de la Buitoni e superrrrrrr!!!!!!( doar ca prea putine au iesit dintr-o singura foaie.....)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu mar si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Cozonac de post cu nuca si stafide