Desert prajitura in foi

de getix in Prajituri, 20 Oct 2014 | 155922 vizualizari

 

Este o prajitura nu buna, ci foarte buna! Am pornit de la reteta prajiturii Mimoza by Ina, dar am schimbat foile pentru ca aveam in plan o alta reteta cu foi cu nuca, asa ca am schimbat putin, pe ici pe colo. Rezultatul a fost unul pe masura :delicios !

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 3 oua
  • 7 linguri miere
  • 1 cana nuca macinata
  • 1/2 cana zahar
  • 1 lingurita bicarbonat nestins
  • 3 cani faina
  • Crema:
  • 1 cana zahar pudra
  • 1 pachet unt
  • 1 cana lapte
  • 4 linguri gris
  • esenta de vanilie
  • un borcan gem : caise, prune, capsuni
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura in foi:

Foi:  Intr-un bol mixam  ouale cu zaharul. Peste acestea adaugam nuca si mierea si amestecam usor cu o spatula sau lingura de lemn. Adaugam putin cate putin faina + bicarbonatul. Framantam aluatul format pana nu se mai lipeste de maini. Se lasa la rece 30 min.  

Pe masa de lucru pudrata cu faina, intindem din aluat o foaie subtire cam de 3-4 mm. Daca vrem sa le facem rotunde foile, decupam aluatul cu ajutorul unei farfurii, daca nu, intindem o foaie dreptunghiulara .Se pudreaza dosul unei tavi cu faina, se pune foaia si se intoduce la cuptor, pana se rumeneste usor. Coacem pe rand toate foile, pana terminam.

Crema: Fierbem la foc mic laptele impreuna cu grisul pana se leaga. Untul se mixeaza spuma impreuna cu zaharul pudra. Cand s-a racit crema de gris punem cate putin in crema de unt si mixam. Adaugam si esenta. Mixam pana se formeaza o crema omogena.

Asamblare: prima foaie, jumatate de crema , a doua foaie, gem, a treia foaie, restul de crema si ultima foaie. Se orneaza cu un strat subtire de crema  si  krantz  ( sau cocos, fulgi de ciocolata).

Se lasa la frigider cel putin 8 ore sau peste noapte pana se inmoaie foile, apoi se feliaza.

 

  

TIPS-URI

1

Pentru acesta prajitura sunt necesare 4 foi, restul se pastreaza pentru alte deserturi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura in foi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura in foi cu frisca si nuci caramelizate