Prajitura care ne-a incantat copilaria! Aceasta prajitura se poate pregati cu 2 zile fara nici o problema. Pe zi ce trece este mai buna si mai frageda. Eu am folosit ciocolata alba ca glazura si i-am schimbt fata ;)
Punem in vasul mixerului: untul, untura, zaharul, vanilia si cele doua galbenusuri si pornim mixerul. Pe rand mai adaugam praful de sare, bicarbonatul de sodiu, drojdia dizolvata in lapte caldut si faina. Mixam pana incorporam toate ingredientele si s-a format o coca, punem o folie si o dam la frigider pentru o ora .
Pregatim umplutura: macinam miezul de nuca si-l amestecam cu zaharul si zaharul cu aroma de rom.
Aducem aluatul de la frigider si-l impartim in patru parti egale . Luam o bucata de aluat si cu ajutorul sucitorului intindem pe o foaie pe hartia de copt de dimensiunea tavii in care vom coace prajitura. Asezam foaia cu tot cu hartie in tava de copt, o intepam cu furculita din loc in loc, o ungem cu gem si presaram un strat de nuca. Facem a doua foaie si cu ajutorul sucitorului o rulam usor pe el si o transferam in tava peste foaia unsa cu gem. Procedam ca la prima foaie , intepam cu furculita foaia, ungem cu gem apoi cu revenim cu nuca macinata si tot asa pana la ultima foaie care va ramne neunsa deasupra. Dam tava la cuptorul preincalzit la o temperatura de180grade pentru 30-35 minute sau pana se rumeneste usor.
Scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca.
Pregatim glazura cand prajitura este rece. Punem pe foc o craticiora in care am pus ciocolata rupta bucatele si frisca, cand s-a topit ciocolata tragem craticiora de pe foc si adaugam untul si amestecam , lasa 10 minute deopare dupa care turnam glazura peste prajitura rece si nivelam frumos eu am adaugat si cateva ornamente.
Se portioneaza a doua zi dupa ce glazura s-a intarit.
Pofta buna!