Desert prajitura Greta Garbo

de lucy2002 in Prajituri, 2 Feb 2020 | 4195 vizualizari

 

Prajitura care ne-a incantat copilaria! Aceasta prajitura se poate pregati cu 2 zile fara nici o problema. Pe zi ce trece este mai buna si mai frageda. Eu am folosit ciocolata alba ca glazura si i-am schimbt fata ;)

 

INGREDIENTE

  • ALUAT
  • 550 gr faina alba
  • 200 gr unt 80%grasime+50gr untura de porc
  • 100 ml lapte caldut
  • 2 galbenusuri
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 100 gr zahar
  • vanilie
  • un praf de sare
  • UMPLUTURA
  • 250-300 gr miez nuca( data pe masina de nuca sau robot)
  • 200 gr zahar
  • 400 gr gem de caise
  • 2-3 plicuri zahar cu aroma de rom
  • GLAZURA
  • 200 gr ciocolata alba
  • 120 ml frisca lichida
  • 50 gr unt
Portii: 35
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Greta Garbo:

Punem in vasul mixerului: untul, untura, zaharul, vanilia si cele doua galbenusuri si pornim mixerul. Pe rand mai adaugam praful de sare, bicarbonatul de sodiu, drojdia dizolvata in lapte caldut si faina. Mixam pana incorporam toate ingredientele si s-a format o coca, punem o folie si o dam la frigider pentru o ora .

Pregatim umplutura: macinam miezul de nuca si-l amestecam cu zaharul si zaharul cu aroma de rom.

Aducem aluatul de la frigider si-l impartim in patru parti egale . Luam o bucata de aluat si cu ajutorul sucitorului intindem pe o foaie pe hartia de copt de dimensiunea tavii in care vom coace prajitura. Asezam foaia cu tot cu hartie in tava de copt, o intepam cu furculita din loc in loc, o ungem cu gem si presaram un strat de nuca. Facem a doua foaie si cu ajutorul sucitorului o rulam usor pe el si o transferam in tava peste foaia unsa cu gem. Procedam ca la prima foaie , intepam cu furculita foaia, ungem cu gem apoi cu revenim cu nuca macinata si tot asa pana la ultima foaie care va ramne neunsa deasupra. Dam tava la cuptorul preincalzit la o temperatura de180grade pentru 30-35 minute sau pana se rumeneste usor.

Scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca.

Pregatim glazura cand prajitura este rece. Punem pe foc o craticiora in care am pus ciocolata rupta bucatele si frisca, cand s-a topit ciocolata tragem craticiora de pe foc si adaugam untul si amestecam , lasa 10 minute deopare dupa care turnam glazura peste prajitura rece si nivelam frumos eu am adaugat si cateva ornamente.

Se portioneaza a doua zi dupa ce glazura s-a intarit.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Greta Garbo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi din aluat oparit