Desert prajitura Fanta

de Dea_Dea in Prajituri, 4 Ian 2020 | 4273 vizualizari

 

O prajitura simpla, nu cu foarte multe ingrediente dar gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 pliculet praf de copt sau o lingurita
  • CREMA:
  • 500 gr branza de vaci
  • 8 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 300 ml frisca lichida
  • GLAZURA:
  • 500 ml suc fanta
  • 5 linguri de zahar
  • 1 plic de budinca de vanilie
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Fanta:

 

Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana devin pufoase, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa, dupa care adaugam galbenusurile si mixam ca sa omogenizam compozitia. La final se adauga faina, cacaoa si praful de copt, amestecam cu o spatula de silicon de sus in jos, punem compozitia in tava(25x35) pe hartie de copt, si coacem 30-35 min in cuptorul preincalzit la 170 Celsius. Dupa ce s-a copt,il lasam sa se raceasca. Dupa ce blatul s-a racit, il punem in tava in care l-am copt si  ne apucam de crema, sau de umplutura mai bine zis.

Crema: Punem in bol branza cu zaharul si esenta de vanilie, amestecam bine pana cand zaharul se topeste. Batem frisca si punem branza peste, omogenizam si punem peste blat, se da la frigider pana facem glazura sau jeleul de portocale.  

Glazura: punem o parte din suc la fiert cu zaharul, o parte tinem pentru a dizolva praful de budinca. Cand laptele incepe sa fiarba punem budinca si amestecam continuu pana se ingroasa,  O luam de pe foc si lasam sa se racoreasca putin, apoi o turnam peste branza si dam la frigider.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (12)

Dea_Dea 1

05.01.2020, 23:07

haha Cris, stiu cum este, tot timpul am zis ca o fac, de multe ori si intotdeuna faceam altceva in final

oanapl 1

30.01.2020, 13:06

Yami! Ce bunatate!

DenisaAgoșton 1

22.06.2020, 15:35

De ce la glazuta e nevoie de lapte dar in ingrediente nu scrie nimik de lapte scrie numa de suc si zahar .
Deja unele retete de pe bucataras mai mukt te incurca decat ajuta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Samba (cu ananas, mure si perle de tapioca)