Această prăjitură am gasit-o cu numele de Albinuța, dar cum mai am o prăjitură cu acest nume dar cu alte ingrediente, am decis sa îi spun , prăjitură dulce - acrisoara.
Se cântărește mierea de albine și se pune într-o craticioara, după care se adaugă untul și zaharul, apoi oul întreg, laptele și bicarbonatul, după care se pune pe foc, până când compoziția începe sa fiarbă, amestecând cu un tel.
Se ia vasul de pe foc, se lasă puțin la răcit, apoi se adaugă făina, amestecând pană se încorporează toată.
Aluatul format, se împarte în 4 bucăți egale se vor întinde 4 foi care se vor coace pe dosul tăvii.
Crema:
Se pune laptele împreună cu zaharul la foc, iar când începe să clocotească, se toarnă grisul în ploaie și se amestecă cu un tel, pentru a nu se forma cocoloașe, după care se lasă să fiarbă până se îngroașă.
Se dă deoparte și se adaugă untul, amestecând pentru a se incorpora bine. La final, se adaugă esență de vanilie și se lasă la răcit.
Asamblare:
Se așază prima foaie coaptă, apoi peste aceasta, se întinde jumătate din cremă. Peste cremă, se așază a doua foaie coaptă, iar peste aceasta, se întinde gemul de caise. Peste gem, se așază a treia foaie, iar pe aceasta se întinde cealaltă jumătate de cremă.
La final, se așază ultima foaie și apoi se pudrează cu zahăr pudră.
1
Avem nevoie de 400 g de gem de caise.
2
De preferat a se lasă prăjitura peste noapte, cu o greutate deasupra, după care se poate pudră.