Dora, aia mica a clanului, maine face ceva anisori -5 fata de ai mei......inca nitel si ''compun'' o problema de matematica, dar sa trecem peste, ca au trecut multi ani de cand rezolvam probleme matematice, azi rezolvam probleme existentiale. E cu piersici, ca ii plac ei, restul e de la mine putere, daca nu-i place , mananca decat partea de piersica. La multi ani, Dora- Minodora !
Foi : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Am adaugat amidonul cernut si nuca macinata, le-am incorporat cu miscati lente de jos in sus. Am tapetata tava cu hartie de copt si am intins compozitia in tava. Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, am redus focul la mediu spre mic, am lasat sa se coaca foaia, este gata cand se desprind marginile de hartia de copt. Am scos foaia din tava si am alsat-o sa se racesca, apoi am dezlipit hartia de copt. Am procedat la fel si cu a doua foaie.
Crema : Intr-un castron de inox am pus zaharul, amidonul si am diluat cu lapte, am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana a inceput sa se ingroase crema, am adaugat si esenta de vanilie.. Am lasat sa se raceasca dar nu de tot, sa fie calduta. Separat am frecat untul pana am obtinut un unt spumos, am incorporat lingura cu lingura. crema fiarta. Am impartit crema in doua parti egale.
Jeleu : Am blendat piersicile din compot pana am obtinut un piure. Am transferat piureul intr-o craticoara de inox, am adaugat zaharul, amidonul, zeama de compot si pliculete de top gel. Am omogenizat bine si am pus la fiert, amestecand continuu pana ce a inceput sa se ingroase. Am lasat sa se raceasca putin , apoi am bagat la congelator pentru 15 min.
Prima parte de asamblare.Am asezat prima foaie de bezea, am intins jumatate de crema si am dat tava la frigider cca 10 min.Am scos tava de la frigider, jeleul de la congelator si am intins jeleul peste crema intarita. Am bagat tava la congelator pentru inca 15 min, apoi am intins si restul de crema, am asezat a doua foaie si am presat un pic sa se faca priza intre crema si foaie. Am lasat prajitura la frigider cca 2 ore, apoi am portionat-o si am glazurat fiecare bucatica in parte cu ciocolata topita si fondant topit.
1
daca faci totul cu rabdare si folosesti ingrediente e calitate este imposibil sa nu iti iasa ceva delicios