Desert prajitura din albusuri cu ciocolata

de Gherca Daniela in Prajituri, 8 Ian 2019 | 2264 vizualizari

 

Este o prajitura rapida, deloc complicata, ieftina si delicioasa. Este o alegere perfecta atunci cand ai adunate multe albusuri si nu ai idei.

 

INGREDIENTE

  • 9 albusuri
  • un varf de cutit de sare
  • 160 g zahar
  • 100 g unt
  • 150 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 170 g ciocolata 55% cacao
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura din albusuri cu ciocolata:

 Intr-un bol mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma.
     Separat, topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi, apoi dam deoparte sa se racoreasca.

      Intre timp cernem faina cu praful de copt si le adaugam peste bezeaua de albusuri amestecand cu o paleta de jos in sus, iar la final turnam ciocolata topita in fir subtire si omogenizam.

     Turnam compozitia rezultata intr-o tava cu peretii inalti tapetata cu hartie de copt si dam prajitura la cuptor pentru 40 minute la 170°C.
       Cand este gata, lasam sa se raceasca, apoi pudram cu zahar pudra.
Se mai poate orna cu o crema de vanilie, un sos de fructe sau chiar o bila de inghetata alaturi!!!

Un deliciu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura din albusuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca