Desert prajitura din albusuri cu ciocolata

de Gherca Daniela in Prajituri, 8 Ian 2019 | 2914 vizualizari

 

Este o prajitura rapida, deloc complicata, ieftina si delicioasa. Este o alegere perfecta atunci cand ai adunate multe albusuri si nu ai idei.

 

INGREDIENTE

  • 9 albusuri
  • un varf de cutit de sare
  • 160 g zahar
  • 100 g unt
  • 150 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 170 g ciocolata 55% cacao
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura din albusuri cu ciocolata:

 Intr-un bol mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma.
     Separat, topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi, apoi dam deoparte sa se racoreasca.

      Intre timp cernem faina cu praful de copt si le adaugam peste bezeaua de albusuri amestecand cu o paleta de jos in sus, iar la final turnam ciocolata topita in fir subtire si omogenizam.

     Turnam compozitia rezultata intr-o tava cu peretii inalti tapetata cu hartie de copt si dam prajitura la cuptor pentru 40 minute la 170°C.
       Cand este gata, lasam sa se raceasca, apoi pudram cu zahar pudra.
Se mai poate orna cu o crema de vanilie, un sos de fructe sau chiar o bila de inghetata alaturi!!!

Un deliciu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura din albusuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

ieri la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura dobos