Chec cu cacao

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 2 Apr 2014 | 4517 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua mari
  • 5 cescute cu faina
  • 2 cescute cu zahar
  • 1/2 cescuta cu ulei
  • 2 cescute cu lapte dulce
  • un pliculet cu praf de copt
  • un pliculet cu cacao sau dupa gust
  • zahar vanilat pentru pudrat checul
  • optionale: zahar vanilat si esente de vanilie/rom
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu cacao:

Batem ouale spuma impreuna cu zaharul, pana ce obtinem o spuma omogena. Incorporam esentele si praful de copt, apoi faina, adaugand laptele si uleiul. Amestecam pana la omogenizarea completa si turnam aluatul intr-o forma unsa cu putin ulei, pastrand insa 2-3 linguri din compozitie pe care le vom amesteca cu cacaoa si le vom adauga ulterior peste compozitia initiala. Dam forma la cuptor pana ce checul trece testul scobitorii.

Il lasam sa se raceasca si il pudram cu zahar vanilat.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Aluatul obtinut este asemanator celui de clatite, insa nu la fel de subtire.

2

Am folosit 3 cescute de zahar, insa mi s-a parut prea dulce pentru gustul meu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec bicolor cu nuca , stafide si portocale