Desert prajitura cu vanilie si ciocolata

de Ela68 in Prajituri, 10 Mar 2014 | 58168 vizualizari

 

Daca va doriti un dulce super cremos, ati nimerit bine. Am dorit initial sa fac o prajitura cu mai multe straturi si am gasit la Mirela pe blog multe variante, insa Prajitura Kinder Bueno mi-a atras atentia in mod deosebit. Pe parcurs insa, realizand crema de vanilie, mi s-a parut ca a iesit putina cantitate vis-a-vis de tava pe care am folosit-o la realizarea blatului si m-am hotarat sa schimb putin reteta. Am adaugat frisca in crema de vanilie si ciocolata in crema de cacao. Rezultatul a fost spectaculos, mouth-watering cum spun americanii!

 

INGREDIENTE

Blat de nuci :

  • 8 albusuri
  • 10 linguri de zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3 1/2 linguri faina
  • 3 1/2 linguri pesmet
  • 1/2 plic praf de copt
  • 150 gr nuci prajite

Crema de vanilie :

  • 8 galbenusuri
  • 300 gr zahar
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri faina
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 250 gr unt
  • 200 gr frisca din smantana
  • 1 lingurita gelatina

Crema de cacao si ciocolata - la jumatate din crema de vanilie de mai sus, se va adauga :

  • 60 gr ciocolata amaruie topita
  • 2 linguri de cacao

In plus:

  • 400 gr Nutella ( 1 borcan )
  • 250 gr biscuiti
  • 1/2 ciocolata alba
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu vanilie si ciocolata:

Blat: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul pana se dizolva. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, pesmetul si nucile macinate si se amesteca usor cu ajutorul unui tel pana la inglobarea totala a ingredientelor. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt si se coace in cuptorul preincalzit, aproximativ 20 de minute. Se scoate hartia de copt si cat este inca fierbinte se toarna Nutella deasupra. Se lasa la racit, apoi se pune la frigider pentru a se intari.

Crema de vanilie: Mixam galbenusurile cu zaharul adaugand apoi faina si praful de budinca, alternand cu laptele, sa nu se formeze cocoloase. Punem la foc mic amestecand continuu cu telul pana ce crema s-a ingrosat. Adaugam untul taiat bucatele amestecand pana la topirea acestuia. Lasam sa se raceasca complet si adaugam frisca batuta. Nu stiu daca era nevoie, insa eu am pus o lingurita de gelatina, preparata conform instructiunilor de pe pachet, ca sa fiu sigura ca obtin o crema destul de tare. Se imparte in doua.

Crema de ciocolata: Se amesteca jumatate din crema de vanilie obtinuta mai sus cu doua linguri de cacao si cele 60 gr ciocolata topita.
Asamblare: Peste stratul de nutella se niveleaza crema de vanilie, se aranjeaza apoi un strat de biscuiti si deasupra crema de ciocolata. Puteam orna cum ne place, eu am facut niste spirale din ciocolata alba. Obligatoriu se lasa la frigider cel putin 3-4 ore. Mie mi s-a parut mult mai buna a doua zi.

Se portioneaza la marimea dorita.

TIPS-URI

1

Dimensiunea tavii: 23x40 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu vanilie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Savarine cu pesmet