Dragilor, din suflet va urez sa aveti un Craciun fericit! Sa fiti sanatosi, sa va bucurati de fiecare clipa petrecuta alaturi de cei dragi si sa aveti parte de bucurii!
Incepem cu pregatirea cremei:
Rupem ciocolata intr-un bol de inox, adaugam frisca lichida. Le punem pe baie de aburi, amestecam continuu, pana ciocolata se topeste. O dam la frigider 3-4 ore sau chiar peste noapte. Dupa acest timp o mixam pana obtinem o spuma.
Aluatul:
Untul (de la temperatura camerei) il mixam cu zaharul pudra. Incorporam ouale unul cate unul si esenta de vanilie. La final adaugam faina, treptat. Vom obtine o compozitie cremoasa. Tapetam cu hartie de copt o tava. Intr-un pos punem aluat, formam gramajoare mici in tava, dar cu spatiu intre ele. Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 10-12 minute. Cand marginile sunt putin aurii ele sunt gata. Le scoatem intr-un bol si le lasam sa se raceasca. Procedam la fel pana terminam toata compozitia.
Dupa ce s-au racit, lipim cate doua, punand putina crema de ciocolata. Topim pe baie de aburi ciocolata cu frisca si cu ajutorul unei seringi de decorat (sau cu o lingurita) decoram paleurile. Le lasam la temperatura camerei pana se intareste glazura, apoi le dam la rece.
Pofta buna!
Ina multumesc mult pentru reteta!