Desert prajitura cu nuca de cocos si crema cu ciocolata alba si lapte condensat (Raffaello)

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 25 Mar 2020 | 5552 vizualizari

 

Pentru aceasta delicioasa prajitura m-am inspirat de la Miha. Mi-a placut foarte mult!

 

INGREDIENTE

  • Blat 1:
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 150 g faina
  • 5 g praf de copt
  • 50 g fulgi de nuca de cocos
  • Dimensiuni tava: 20/30 cm
  • Blat 2:
  • 3 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahar
  • 100 g fulgi de nuca de cocos
  • 50 g faina
  • 5 g praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Sirop:
  • 100 g zahar
  • 300 ml apa
  • esenta de vanilie
  • Crema:
  • 200 ml frisca indulcita
  • 200 g ciocolata alba
  • 1-2 linguri apa
  • 200 g lapte condensat
  • esenta de vanilie
  • Pentru ornat:
  • 20 g fulgi de nuca de cocos
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu nuca de cocos si crema cu ciocolata alba si lapte condensat (Raffaello):

Blat 1:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina si praful de copt cu ajutorul unei spatule din silicon, amestecand usor, de sus in jos, apoi se incorporeaza si fulgii de nuca de cocos.

Se toarna aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava la cuptor pana cand blatul trece de testul scobitorii.

Blat 2:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se incorporeaza fulgii de nuca de cocos, faina, praful de copt si esenta de vanilie, amestecand totul usor, de jos in sus, cu o spatula din silicon. Se toarna aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava la cuptor pana cand blatul trece de testul scobitorii.

Sirop:

Intr-o craticioara se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Se lasa sa se raceasca si se adauga esenta de vanilie.

Crema:

Se mixeaza frisca putin, dar fara sa se intareasca.

Ciocolata se rupe in bucati si se pune intr-un craticior, la foc, cu 1-2 linguri apa. Se mesteca continuu pana cand se topeste. Se lasa sa se racoreasca, apoi se toarna peste frisca mixata impreuna cu laptele condensat si esenta de vanilie. Se introduce amestecul la frigider pana cand se raceste foarte bine astfel incat sa se poata mixa.

Asamblare:

Se insiropeaza primul blat. Se pune un strat de crema cu ajutorul unui posh si se presara fulgi de nuca de cocos. Se pune al doilea blat, se insiropeaza si se intinde un alt strat de crema. Se presara din nou fulgi de nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca de cocos si crema cu ciocolata alba si lapte condensat (Raffaello)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Twix