Desert prajitura cu mere si crema mousseline

de Gherca Daniela in Prajituri, 13 Feb 2021 | 2727 vizualizari

 

A iesit tare buna, un blat pufos si umed, aroma de mere si crema aerata de vanilie...o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • Pentru compozitia de mere:
  • 5 mere
  • zahar dupa gust (5 linguri)
  • scortisoara
  • Pentru blatul de albusuri:
  • 6 albusuri
  • un praf de sare
  • 200g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 125g iaurt
  • 150g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50g unt
  • 100g ciocolata neagra
  • Pentru crema mousseline:
  • 500ml lapte
  • 6 galbenusuri
  • 150g zahar
  • 30g amidon de porumb sau 65g faina
  • vanilie
  • putina sare
  • 100g unt la temperatura camerei
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere si crema mousseline:

 Pentru inceput curatam merele, le dam pe razatoare si le punem la calit in cateva linguri de zahar si scortisora dupa gust pana se evapora tot sucul lasat de mere.
    Punem compzitia de mere intr-o tava, eu am folosit yena, dam deoparte si ne ocupam de compozitia de albusuri:
    Albusurile le mixam bine impreuna cu sarea, apoi turnam zaharul si zaharul vanilat si continuam sa mixam pana devine o bezea lucioasa, adaugam iaurtul, vanilia, amestecam, dupa care punem ingredientele uscate si cernute. Mixam, iar la final adaugam untul cu ciocolata topite la bain-marie.
   Compozitia rezultata o turnam peste merele razuite si dam totul la cuptorul preinacalzit la 180°C, pentru circa 30 minute sau puteti face testul cu scobitoarea. Cand este gata, se lasa sa se raceasca complet. 
Dupa ce s-a racit o intoarcem pe un platou, dupa care urmeaza sa-i punem crema.
Pont: Pentru a economisi timp puteti face crema de vanilie din timp!!!
Pentru crema:
     Punem laptele impreuna cu vanilia pe foc pana aproape sa dea in clocot, intre timp mixam galbenusurile cu zaharul si cu putina sare pana isi schimba culoarea, adaugam si amidonul, amestecam, apoi turnam in fir subtire laptele fierbinte si mixam continuu. Turnam compozitia rezultata intr-un vas si-l punem din nou pe foc amestecand continuu pana se ingroasa.
    Dam deoparte pana se raceste complet acoperit cu folie de plastic pentru a nu forma coaja deasupra.
Cand crema este complet rece, mixam untul pana devine spuma apoi adaugam treptat din crema. Vom obtine o crema pufoasa si legata.
    Turnam crema peste prajitura si radem putina ciocolata sau pudram cu cacao.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si crema mousseline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Gherca Daniela 1

14.02.2021, 22:02

Multumesc frumos tuturor de apreciere!

Panacris 1

15.02.2021, 18:25

Hmmm, bună idee, că iar am albușuri rămase de la ciorba de burtă!

oanapl 1

16.02.2021, 20:14

Și eu am albușuri multe adunate. O idee minunată!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza si mere