Pandispan genovez cu mere

de Sylvia in Prajituri, 4 Feb 2010 | 7616 vizualizari

 

Pentru serile tot mai lungi care vin in care adesea ne gasim cu o ceasca cu ceai fierbinte in mana va propun aceasta reteta pe care am luat-o dintr-o carte cu prajituri ” Colectia casei ” luata din Romania .

 

INGREDIENTE

  • 3 mere mari curatate si cu miezul scos,
  • 20 grame unt fara sare,
  • 20 grame zahar vanilat,
  • 3 oua,
  • 60 grame zahar tos,
  • o lingurita esenta de vanilie,
  • 90 grame faina,
  • o lingurita scortisoara macinata,
  • 20 grame unt fara sare moale dar rece.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan genovez cu mere:

 Preparare :  se incalzeste cuptorul la 180 de grade si se  tapeteaza cu unt si hartie de copt tava rotunda. Se taie rondele 2 mere si cubulete cel de-al treilea mar. 

  Intr-o tigaie se topeste la foc mic  cele 20 grame de unt si zaharul vanilat si se caramelizeaza merele, incepem cu feliile de mere pe care apoi le asezam pe fundul tavii in asa fel incat sa acoperim toata suprafata , iar apoi caramelizam cubuletele de mere si le scoatem la racit.

  Punem un vas mai mare cu apa si lasam sa dea un clocot si o luam de pe foc. Peste el punem un bol potrivit ca marima astfel incat fundul bolului sa nu atinga apa . In acest bol se amesteca cele trei oua cu zaharul si esenta de vanilie, le mixam bine pana se albesc si isi tripleaza volumul. Se scoate bolul de pe vasul cu apa si se amesteca pana se raceste compozitia, apoi  adaugam faina si scortisoara amestecand incet pana la omogenizare.

  Adaugam si cele 20 de grame de unt topit si amestecam incet  iar apoi cu o lingura punem merele cubulete caramelizate si amestecam pana la omogenizare. Se toarna compozitia in tava peste feliile de mere si se da la cuptor pentru 30 de minute, pana cand prajitura se rumeneste deasupra si introducand un betisor de lemn in interiorul acestei se constata ca acesta iese curat . Se lasa la racit 10 minute dupa ce se scoate din cuptor inainte de a se scoate din tava.

  Eu am presarat peste ea scortisoara deoarece ador combinatia de scortisoara si mar. Se serveste calduta cu un ceai aromat fierbinte, este delicioasa si foarte lejera

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan genovez cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

diana_k 1

04.02.2010, 16:51

foarte buna prajitura

Sylvia 1

04.02.2010, 17:06

Mulumesc pentru aprecieri, mai este pentru toata lumea Si eu sunt foarte mare admiratoase a desertului lejer ca regula si cel cu mere e preferatul meu

rivka 1

04.02.2010, 17:24

arata fff fain sylv, nu mai apuc sa tin pasul cu tot ce postati...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca de cocos