Desert prajitura cu mere si ciocolata (fara lactoza, fara gluten, low carb)

de Catalina L in Prajituri, 17 Noi 2020 | 7519 vizualizari

 

Am utilizat ciocolata neagra 85% (19 g carbohidrati/100 gr) care contine numai cacao, pasta si unt de cacao , zahar brun si vanilie, deci este o reteta fara lapte.
https://www.blogulluicatalina.com/2020/09/prajitura-cu-mere-si-ciocolata-fara.html

 

INGREDIENTE

  • 130 gr de ciocolata neagra 85%
  • 3-4 mere - 300 gr curatate
  • 4 oua
  • 4 linguri bune de indulcitor natural erithritol
  • 3 linguri bune de pudra de migdale
  • 20 migdale sau nuci
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere si ciocolata (fara lactoza, fara gluten, low carb):

Pregatiti intai piureul de mere. Curatati si dati pe razatoarea cea mare merele sau taiati-le cubulete mici ca mine. Puneti-le la fiert cu 2 linguri de indulcitor, gatiti timp de 10 minute amestecand. Cu o furculita le-am presat usor. Cand apa lor s-a evaporat luati-le de pe foc si puneti peste ele ciocolata rupta bucatele. Se va topi, amestecati bine si lasati amestecul sa se raceasca. Bateti ouale intregi cu indulcitorul ramas timp de 5 minute.
Adaugati pudra de migdale si amestecul ciocolata-mere. Amestecati.
Puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt 20/20 cm. Decorati cu migdale sau/si nuci. Dati la cuptorul incalzit la 180°C timp de 25 de minute. Am lasat 10 minute in cuptorul oprit. Scoateti si lasati sa se raceasca complet in tava. Taiati in portii si serviti . Minunata cu o cafea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si ciocolata (fara lactoza, fara gluten, low carb)" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de placinte cu faina fara gluten