Am pornit de la a face un pandispan cu cirese, dar apoi m-am gandit ca ar fi mai buna o negresa cu cirese apoi am ajuns sa combin si a iesit ceva delicios!
Ciresele le-am pregatit de cu seara, adica am scos samburii, am presarat 3 linguri de zahar peste ele si le-am lasat la rece.
Am inceput intai cu partea ciocolatoasa: am pus intr-un vas untul, ciocolata taiata bucatele, 2 linguri zahar, uleiul si cacaoa si am pus vasul la foc incet mestecand continuu pana la topirea ingredientelor, apoi am lasat sa se raceasca.
Am separat albusurile de galbenusuri si am presarat peste ele putina sare.
Albusurile le-am batut spuma si am avut placuta surpriza ca s-au batut foarte foarte bine. De aici mi-a venit ideea sa combin.
Am adaugat treptat 7 linguri de zahar si am batut in continuare cu telul, dupa care am adaugat pe rand galbenusurile, amestecand usor fara a mai bate, apoi am pus 8 linguri de faina amestecata cu praful de copt, tot treptat si esenta de vanilie.
In iaurt am dizolvat bicarbonatul si l-am pus peste ciocolata racita, apoi am adaugat cam 1/3 din compozitia de pandispan si restul de faina.
Am tapetat o tava de 20/30 cm cu hartie de copt, am pus compozitia cu ciocolata, am presarat peste ea jumatate din cantitatea de cirese, apoi am adaugat pandispanul peste care am presarat ciresele ramase.
Am dat la cuptor pentru 40 minute la 180 grade.
Am taiat rece si am ornat cu zahar pudra cu aroma de vanilie.
A iesit foarte buna!
Ce-i drept ciresele nu au stat asa cum le-am pus eu, au coborat mai multe in partea ciocolatoasa, dar tot buna a ramas.
1
In loc de cirese se pot pune visine, dar si mai mult zahar peste ele.