o reteta preluata de pe culinar.ro,care m-a cucerit de la prima degustare.!
BLATUL:
Am pus ciocolata rupta cu apa fierbinte,intr-un castronel
le-am topit la microunde(castronul nu s-a topit:))))
am mixat untul cu zaharul pudra,pana ce nu se mai simtea zaharul.am separat albusurile de galbenusuri,si am adaugat galbenusurile in untul frecat,apoi usor,ciocolata topita
am cernut faina cu bicarbonatul si sarea apoi usor am inceput sa adauga cate putin peste amestecul cu ciocolata,alternand cu cate putin iaurt pana ce s-au terminat ambele(si iaurtul si faina)
la urma am amestecat usor albusurile batute spuma.
am impartit compozitia in doua si am copt blaturile intr-o tava de 20/30,tapetata cu hartie de copt,timp de 40min
ambele blaturi le-am taiat in doua,obtinand astfel 4foi din care am folosit doar 3:d.
crema:
am pus la fiert untul,zaharul ,frisca si galbenusurile
am fiert 12minute
am stins focul(de la aragaz,nu din soba:)))) si am adaugat nucile,alunele si nuca de cocos
am ansamblat:blat/crema/blat/crema/blat
glazura:
am fiert la foc mic frisca
cand a dat in clocot,am oprit focul si am adaugat ciocolata,amestecand pana la topirea completa
am lasat la racit,aproximativ 15minute,apoi am racit-o in apa rece(n-am eu rabdare sa treaca o ora,asa cum scria in reteta:))))
am turnat-o peste prajitura apoi am "decorat" din abundenta cu "fulgi"-adica-nuca de cocos
1
nu necesita insiropare!!!
2
crema o sa va para putina dar va garantez ca e suficienta!
3
se taie minunat,e perfecta pt transport:d,(daca e cazul)
4
e foarte foarte buna!