Desert prajitura cu mere si bezea

de nadina73 in Prajituri, 18 Mar 2010 | 60268 vizualizari

 

Ti se topeste in gura!

 

INGREDIENTE

Umplutura:

  • 2 kg mere
  • 150 g zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • sucul de la 1 lamaie
  • coaja de lamaie

Blat:

  • 300 faina
  • 5 galbenusuri
  • 250 zahar
  • 18o ml ulei
  • 130 ml apa calda
  • coaja de lamaie
  • 1 plic drojdie uscata

Bezea:

  • 5 albusuri
  • 200 zahar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere si bezea:

Umplutura: Merele se curata si se razuiesc prin razatoarea mare, apoi se calesc cu vanilia si zaharul, iar la final se pune scortisoara. Se rade coaja de la 1 lamaie, apoi se adauga si sucul.

Blat: Intr-un castron se amesteca galbenusurile cu zaharul si apoi se pune uleiul si se mixeaza bine, apoi apa calda si drojdia, coaja de lamaie si faina si nu se mai mixeaza se amesteca cu o spatula.

Se pune compozitia intr-o tava tapetata si unsa, apoi se baga la cuptor pentru10-15 minute. Apoi se scoate si se pun merele razuite si calite si se pune din nou tava la cuptor pentru inca 25 minute.

Bezea: Intre timp se bat albusurile spuma cu zaharul.

Inainte de a fi gata prajitura cu 5 minute se scoate tava si se pune bezeaua dupa care se pune din nou in cuptor.

Este o prajitura super buna si gustoasa si deloc costisitoare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Praji cu mere