Alba ca zapada

de Lau in Prajituri, 28 Ian 2011 | 6670 vizualizari

 

reteta o am de la o matusa este foarte buna si usoara

 

INGREDIENTE

  • Foile:
  • 2 oua
  • 120 g zahar
  • 5 linguri lapte
  • 5 linguri ulei
  • 1 plic amoniu pentru prajituri(sau o lingurita rasa de amoniac stinsa in zeama de la lamaie)
  • coaja de la o lamaie
  • faina
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri faina
  • 250 g zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 250 g margarina
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba ca zapada:

Foile:toate ingredientele se amesteca bine si se adauga faina obtinand un aluat ca pentru biscuiti,se lasa sa se odihneasca 30 min la frigider. Apoi impartim coca in 4, foile le coacem pe dosul tavii (de aragaz am folosit eu). Foile nu trebuie sa se rumeneasca.

Crema:Se pune la foc laptele cu zaharul si se amesteca. Separat amestecam faina cu un pic de lapte, apoi turnam peste laptele de pe foc (laptele trebuie sa fiarba) si amestecam pana se ingroasa crema. Adaugam margarina si cand s-a topit oprim focul si turnam zeama de la lamaie.

Umplem foile cu crema. Foile trebuie sa fie reci. Deasupra am ornat-o cu un pic de crema, jeleu si nuca de cocos.

TIPS-URI

1

sectionata nu am pana maine. Cand pot  am s-o tai

Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Noire