Desert prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie

de mirela0911 in Prajituri, 16 Sep 2018 | 6108 vizualizari

 

Pentru ca este sezonul merelor, incerc diverse prajituri printre care si aceasta. Ceva asemanator mai facusem, dar am zis sa combin acea prajitura cu desertul preparat de Merisor, unde ea a folosit biscuiti. A iesit o bunatate delicioasa si aromata! 

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 15 lg zahar
  • 18 lg lapte
  • 18 lg ulei
  • 24 lg faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie

Pt.umplutura:

  • 2 kg mere de vara
  • zahar dupa gust (in functie si de cat sunt de dulci merele)
  • 1 lgt scortisoara
  • 2 plicuri zahar vanilat

Pt. budinca:

  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 900 ml lapte
  • 4 lg zahar
  • 100 g ciocolata alba
  • 400 g biscuiti Petit
  • 150 ciocolata lapte
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 5-6 lg lapte
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie:

Umplutura: Ma intai pregatim umplutura. Se spala merele, se curata, se dau pe razatoarea cu gauri mari si se pun la calit impreuna cu zaharul. Se lasa cateva minute pana mai scade din zeama, apoi se lasa la racit. Dupa ce s-a racit, se adauga scortisoata si zaharul vanilat. Se lasa deoparte.

Blatul: Intr-u bol se pun ouale, praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza bine pana se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga alternativ laptele si uleiul si se mixeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in compozitie.

Se tapeteaza o tava cu dimensiunea de 25x38 cm cu hartie de copt. Se toarna compozitia si se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 10 minute. Se scoate tava din cuptor si se toarna merele calite. Se niveleaza si se da din nou la cuptor pentru inca cca. 15-20 de minute. Se face testul cu scobitoarea.

Se scoate prajitura din cuptor si se lasa la racit.

Budinca: Intre timp se pregateste budinca. Intr-un bol se toarna praful de budinca si se dizolva cu lapte. Restul de lapte se pune pe foc intr-o oala. Se adauga si zaharul. In momentul in care incepe sa fiarba laptele, se toarna praful de budinca si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se rupe ciocolata alba in bucati si se pune in budinca. Se amesteca totul bine pana se dizolva complet ciocolata alba si se incorporeaza in budinca. Se lasa deoparte sa se raceasca, amestecand din cand in cand pentru a nu prinde crusta.

Se asaza peste stratul de mere un rand de biscuiti. Se toarna budinca de vanilie, se niveleaza, apoi se asaza din nou un strat de biscuiti. 

Ciocolata cu lapte si cea amaruie se rupe bucatele, se adauga laptele si se lasa pe foc mic pana se topeste. Se amesteca bine pana la omogenizare completa.

Se toarna peste biscuiti ciocolata usor racita si se intinde pe toata suprafata. Se da la rece pana se intareste. Se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

A doua zi se poate portiona mai bine, dupa ce se inmoaie biscuitii!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu crema de lamaie