O prajitura cu mere irezistibila!
Aluat:
Umplutura:
Zahar pudra vanilat pentru decor( eu il prepar in casa)
Blatul:
Intr-un vas se cerne faina, se pune deasupra praful de copt, se adauga ouale, zaharul pudra, untul rece dar moale si taiat in bucati, uleiul de cocos si aromele, coaja de portocala, vanilia, esenta de rom, scortisoara, se amesteca si se framanta un aluat omogen, care se infaineaza usor si se tine la rece 30 de minute.
Merele se curata, se razuie si se lasa deoparte.
Aluatul se imparte in doua, se intinde fiecare bucata pe o suprafata bine infainata, eu de regula intind direct pe foaia de copt, apoi mut blatul in tava tapetata clasic cu unt si faina.
Deasupra se pun merele, peste ele pe toata suprafata zaharul brun, vanilia si scortisoara. Se pune si a doua foaie, daca raman marginile de aluat taiate, se pot modela din ele, doua mere pentru decor.
Prajitura se coace pana ce se rumeneste frumos in functie de cuptor ( la 180 de grade, pe programul de patiserie) timp de 40 sau 45 de minute.
Cand prajitura este gata si se raceste, se presara cu zahar pudra vanilat.
O minunatie plina de arome!