Delicios de aromată, rapidă și arătoasă, ce să vrei mai mult de la un desert?
Merele se spala, se curata de coaja, se taie in doua si se scot semintele, apoi se feliaza. Dupa ce spalam lamaia si razuim coaja, o stoarcem si stropim feliile de mere cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze.
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu zaharul si 2 linguri de apa, apoi adaugam coaja rasa de lamaie, uleiul si laptele. Faina cernuta si amestecata cu praful de copt o adaugam ultima si mixam bine ca sa avem un aluat omogen. Albusurile batute spuma se adauga la aluat, amestecand de jos in sus, cu o spatula ca sa ramana compozitia cat mai aerata.
Intr-o tava de tort cu margine detasabila si diametru de 24 sau 26 cm, tapetata cu unt si faina pe margine, iar la baza cu hartie de copt, turnam aluatul si nivelam. Feliile de mere scurse bine de zeama de lamaie, le infigem vertical in aluat una langa alta circular pana le asezam pe toate.
Se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade circa 40 de minute. Se lasa la racit, apoi se scoate marginea tavii cu grija si se tranfera pe un platou/farfurie.
E si mai buna a doua zi, daca o pastrati intr-un recipient inchis cu capac.
1
pentru un plus de aroma, adaugati un plic de zahar vanilat in aluat
2
inainte de a introduce prajitura la cuptor, puteti presara deasupra 1 lingura de zahar tos care la copt se va carameliza frumos