Desert prajitura cu crema de lamaie

de mirela0911 in Prajituri, 18 Noi 2020 | 11437 vizualizari

 

Am pornit de la celebra reteta a gaby_duceag , am facut mici modificari, au iesit doar doua blaturi, dar la fel de buna. A avut mare succes prajitura asta si cred ca de sarbatori o voi repeta. Multumesc pentru reteta! :-*

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 6 lg zahar
  • 6 lg faina alba
  • 3 lg ulei
  • 1 lg apa rece
  • 1 plic zahar vanilat

Crema de lamaie:

  • 500 ml lapte
  • 5 lg zahar
  • 50 g amidon
  • zeama de la o lamaie (sau dupa gust)
  • 150 g unt
  • 2-3 lg nuca de cocos
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de lamaie:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se mixeaza la inceput cu un praf de sare apoi se adauga zaharul treptat, inclusiv zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. La final se pune apa rece si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza si se toarna apoi peste spuma. Se amesteca cu miscari usoare pana la incorporare. Se adauga in 2 reprize si faina cernuta si se incorporeaza cu miscari usoare de jos in sus.

Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincazlit la 180 de grade pentru cca 30-35 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine apoi se taie in doua pe orizontala.

Crema de lamaie: Intr-o oala cu fundul dublu se pune amidonul si zaharul. Se amesteca usor cu telul apoi se toarna putin cate putin din lapte, amestecand energic sa nu faca cocoloase. Se transfera oala pe foc mic si se lasa sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca, amestecand continuu. 

Se ia de pe foc, se lasa putin sa se raceasca apoi se adauga untul. Se amesteca bine pana se incorporeaza untul si se obtine o crema fina, delicioasa. La final se pune zeama de lamaie, dupa gust. 

Pe un platou se pune primul blat si se unge cu jumatate din crema de lamaie. Se asaza al doilea blat apoi se unge cu restul de crema. Se presara deasupra nuca de cocos. Se portioneaza si se serveste cu mare pofta.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Dimensiunea tavii folosite este de 22x33 cm.

2

Se poate adauga zeama de lamaie in functie de gusturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu crema de frisca.