Desert prajitura cu crema de fructe de padure

de Rocsi in Prajituri, 23 Ian 2018 | 11608 vizualizari

 

Prajitura aceasta am pregatit-o de Craciun si pot sa spun ca a fost preferata mea. Cu o crema acrisoara, aromata si foile sale pufoase, a fost unul din deliciile din care am fi mancat o bucatica, inca o bucatica si inca o bucatica si tot asa pana sa se goleasca tava.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat (3 foi):
    • 6 oua
    • 4 albusuri
    • 6 linguri zahar
    • 6 linguri ulei
    • 6 linguri lapte
    • 4 linguri nuca de cocos
    • 8 linguri faina
    • 2 lingurite vaniliie
    • 1 praf de copt
    • un praf de sare
    Crema de fructe de padure:
    • 500 gr fructe de padure (eu am folosit congelate)
    • 3 linguri amidon
    • 4 linguri zahar
    • 500 gr mascarpone
    • 300 ml frisca lichida
    • fulgi de ciocolata
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema de fructe de padure:

Blatul: Mai intai separati ouale. Galbenusurile le bateti cu zaharul pana se albesc. Adaugati uleiul, laptele, vanilia si praful de copt. Incorporati si faina. Albusurile le mixati spuma cu un praf de sare. Cand albusurile au devenit o spuma tare, le incorporati in compozitia de galbenusuri, impreuna cu nuca de cocos, cu ajutorul unei palete. Impartiti compozitia in 3 boluri, in mod egal. Tapetati cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnati prima parte de compozitie. O nivelati, o introduceti in cuptorul incins, pentru 12 minute, pana foaia de blat este coapta. Cand este gata, o scoateti din cuptor. La fel procedati si cu cealalte foi. Le lasati sa se raceasca.

Crema de fructe de padure: Fructele de padure decongelate, le amestecati cu zaharul si amidonul. Le rasturnati intr-o cratita, le transferati pe foc, amestecati continuu pana se ingroasa ca o budinca. Cand este gata, o luati de pe foc, o acoperiti cu folie si o lasati sa se raceasca.

Frisca lichida, rece, o mixati pana prinde putina consistenta. Adaugati mascarponele, mixati pana obtineti o crema spumoasa. Incorporati crema de fructe rece, amestecati cu o paleta pana toate sunt bine incorporate.

In tava in care ati copt blaturile, puneti hartie de copt, asezati prima foaie de blat. Puneti 1/3 din crema, nivelati, iar foaie de blat, crema, foaie de blat si ultima parte de crema. Presarati fulgi de ciocolata, apoi dati prajitura la rece 3-4 ore. Dupa acest timp, o portionati si serviti.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Rocsi 1

28.01.2018, 19:25

Multumesc Ancutsa!

mihaelar63 1

30.01.2018, 00:44

Este foarte tentanta . As dori sa incerc si eu sa o prepar

Rocsi 1

31.01.2018, 20:13

Mihaela, chiar este delicioasa! Eu o recomand cu drag!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Bezele cu portocala