Prajitura cu visine

de laylalala in Prajituri, 11 Dec 2010 | 6543 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua, separate
  • 120 gr zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • semintele rase de la 1 pastaie de vanilie
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • 50 ml ulei din seminte de struguri
  • 100 ml smantana
  • 120 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • visine fara samburi (din conserva), scurse bine
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:

  1. Incinge cuptorul la 190˚C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de copt.
  2. Intr-un vas bate albusurile cu un praf de sare. Intr-un bol bate galbenusurile cu zaharul, semintele de vanilie si esentele. Incorporeaza uleiul urmat de smantana. Amesteca faina cu praful de copt apoi inglobeaz-o in compozitia cu galbenusuri. Inglobeaza albusurile batute spuma, amestecand usor.
  3. Toarna aluatul obtinut in tava pregatita apoi presara deaspura visine. Da prajitura la copt 50-60 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

ieri la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema din gem de caise si cu alune