Aveam pofta de ceva dulce si bineinteles....cu cioco...si mi-am facut prajitura asta care mi-a satisfacut poftele....reteta o am cred ca de peste 20 de ani si am facut-o numai de vreo vreo 10 ori...oare de ce ? ca-i simplu de facut..
Zaharul (300 gr) cu apa si cacaua se fierb pe abur, se lasa putin la racit (sa fie cald, nu fierbinte) si se adauga cele 6 galbenusuri, amestecand bine.
Blatul: 6 albusuri se bat spuma cu 1 lingura de zahar, se adauga pe rand 5 linguri din compozitia de mai sus si apoi cu o lingura se incorporeaza usor, de jos in sus, faina cernuta si amestecata cu praful de copt.
Se coace intr-o tava cu hartie de copt, 25-30 minute (depinde de cuptorul fiecaruia)- daca trece testul cu scobitoarea, e ok.
Crema: Pachetul de unt la temperatura camerei se freaca bine pana devine o spuma si se adauga restul compozitiei de cacao. Crema se pune peste blat.
Optional: Eu am presarat pe deasupra nuca macinata iar in crema am pus cativa stropi de liquore Amaretto.
Sa aveti pofta!
1
Tava mea e de 30x20 cm. Blatul e subtire, asa ca sa nu faceti prajitura intr-o tava mai mare