Tarta cu branza si mere

de oanapl in Prajituri, 5 Feb 2017 | 4570 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 ou
  • 6 linguri apa rece
  • 1 praf de sare
  • pentru compozitie:
  • 250 g mascarpone
  • 1 ou
  • esenta de vanilie
  • 70 g zahar alb
  • 4 mere
  • 1 lamaie
  • 40 g zahar brun
  • ½ lingura scortisoara
  • 20 g nuci
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu branza si mere:

Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea, pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi zaharul macinat si oul batut cu apa si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider pentru o ora.
Intre timp, cureti merele de coaja si le tai felii. Le pui intr-un vas si le stropesti cu zeama de la o lamaie si adaugi zaharul brun si scortisoara si amesteci.  

Tapetezi cu hartie de copt o formă de tort de 24 de cm diametru, de preferinţă cu pereţii detaşabili. Presari masa de lucru cu făină şi întinzi aluatul cu sucitorul, apoi pui aluatul în formă creând borduri de aluat cam de 4 cm înălţime. Acoperi aluatul cu hârtie de copt şi pui deasupra boabe de fasole pentru a evita creşterea neuniformă a aluatului.
Dai aluatul la cuptor pentru 10-15 minute, nu trebuie să se coacă complet ci doar să se închege puţin. Îl scoti din cuptor si il lasi sa se raceasca putin.
Amesteci branza cu oul, zaharul alb si esenta de vanilie. Torni compozitia atfel obtinuta peste aluat, netezesti suprafata si o acoperi cu fellile de mere dispuse in cerc. Presari si nucile.
Introduci tarta in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 40-45 de minute, pana se rumeneste frumos. O lasi sa se raceasca si o servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert cu ciocolata si capsuni