O prăjitură simplă şi delicioasă. Mie mi-a plăcut foarte mult. Am văzut reţeta la Gătind cu chef Marcela, pe Youtube.
Mai întâi, pregătim ingredientele. Apoi, mixăm ouăle cu zahărul până când își dublează volumul. Adăugăm uleiul și laptele. Amestecăm. Apoi, punem făina cernută, praful de copt și praful de sare. Omogenizăm. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt turnăm compoziția și aşezăm deasupra caisele. Prăjitura se coace la 180 grade C pentru 35-40 de minute sau până când se rumenește.
1
Puteţi înlocui casiele cu ce fructe vă plac, dar nu foarte zemoase.
2
Puteţi adăuga şi alte arome, precum coajă de lămâie sau esenţă de vanilie.
3
Dacă aluatul este prea gros (depinde de ce făină folosiţi), adăugaţi încă 2-3 linguri cu lapte