Forma am imprumutat-o...pentru ca a noastra e la gunoi de multi ani...si imi aduc aminte ca eu sunt cea care i-a zis mamei cand eram mai mica "ce mai tii formele astea...nu vezi ca sunt vechi si vai de ele?" ma refer la forma de faguri si cea de nuci....Cine se gandea ca o sa ajung sa plang dupa ele in ziua de azi? :))) Dar important e ca am gasit una dupa lungi cautari.
Sa nu mai zic...ca reteta care o gasisem initial pe internet m-a enervat la culme si era sa renunt la a le mai face...pana am pus eu dupa cap ingredientele si au iesit! ( initial am stricat vreo 6 faguri pana sa iasa cum trebuie)
Batem ouale in care punem praful de sare. Adaugam zaharul si mixam pana ce se topeste. Stingem amoniacul cu laptele dupa care il adaugam peste oua impreuna cu uleiul, zaharul vanilat si esenta. Punem faina putin cate putin si amestecam bine bine pentru a nu se face cocoloase.
Incingem forma pe care am uns-o cu putin ulei (nu este nevoie sa ungem de fiecare data cu ulei, la mine nu s-au mai lipit dupa ce am nimerit compozitia). Punem aluat de marimea unei nuci ( in forma mea cate doua nuci odata au incaput)...si lasam cateva secunde pe o parte, cateva pe cealalta.
La final lipim cate doua intre ele cu finetti...sau orice alta umplutura doriti.