Desert prajitura cu blat din albusuri cu nuca si crema de ciocolata

de oanapl in Prajituri, 24 Ian 2021 | 4881 vizualizari

 

"retete festive de iarna"
Pentru această rețetă delicioasă m-am inspirat de la Katty, căreia îi mulțumesc pentru idee. Am preluat rețeta de blat de la ea, dar albușurile mele au fost un pic mai mici și a ieșit un blat destul de subțirel. În rețeta originală se foloseau 5 albușuri (și așa am folosit și eu), dar eu vă sfătuiesc să folosiți 6-7 albușuri, dacă vreți un blat mai grosuț.

 

INGREDIENTE

-pentru foi:

  • 6 albușuri
  • 7 linguri de zahăr
  • 5 linguri nucă măcinată
  • 1 lingura făină
  • un praf de sare
  • -pentru cremă:
  • 200g ciocolată cu lapte
  • 200ml frișcă lichidă
  • 250g mascarpone
  • 20g cacao extra black
  • -pentru decor:
  • bombonele de ciocolată
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu blat din albusuri cu nuca si crema de ciocolata:

Se mixează bine albușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul măcinat, până capătă consistența unei smântâni groase. Se adaugă nuca macinată, făina și se amestecă ușor, cu o spatulă și se toarnă compoziția în tava mare de la aragaz, tapetată cu hârtie de copt. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit, la 170 de grade C pentru 15-20 de minute. Se scoate tava și se lasă să se răcească, apoi se taie marginule și se taie blatul în 3 părti egale pe vertical.

Se încălzește frișca lichidă până la punctul de fierbere, se adaugă ciocolata mărunțită, se lasă 2 minute să se tempereze și se amestecă până când se obține o cremă omogenă. Se lasă să se răcească apoi se pune în frigider pentru 1-2 ore.
Se scoate ciocolata de la frigider și se mixează până când devine pufoasă, se adaugă cacaoa și se omogenizează, apoi se adaugă mascarpone și se mixează până se omogenizează.

 

Se pune un blat pe un platou, se pune un 1/3 din crema de ciocolată, se pune al doilea blat, pe pune crema de ciocolată, apoi se pune al treilea blat si se pune un strat de ciocolată. Se îmbracă și marginile cu cremă și se ornează cu câteva moațe de cremă.

Pentru decor, se presară bombonele de ciocolată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu blat din albusuri cu nuca si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Intercontinental