Briose cu cafea,mascarpone si pireu de castane

de ela in Prajituri, 9 Feb 2012 | 5541 vizualizari

 

briosele astea i le dau Claudiei....sunt moi,pufoase si energizante...dau si cafea :))

 

INGREDIENTE

  • 50 gr cappuccino praf
  • 1 lingura cafea naturala macinata
  • 2 oua
  • 100 ml apa
  • 100 gr zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 200 gr faina
  • 1 lingura cacaoa
  • 50 ml ulei masline
  • 150 gr crema mascarpone
  • DECOR:
  • 150 ml frisca lichida
  • 150 gr mascarpone
  • 5 linguri pireu de castane
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lingurite cacaoa nesquik
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu cafea,mascarpone si pireu de castane:

Fierbem apa si o turnam peste cafea si cappuccino si lasam sa se raceasca.

Batem ouale spuma cu zaharul apoi adaugam 150gr mascarpone si omogenizam.

Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt si o incorporam in compozitia de mai sus,apoi adaugam uleiul si omogenizam totul foarte bine.Punem aluatul in hartie si tava de briose si dam la cuptor 20-25minute,pana este copt frumos.Scoatem si lasam sa se raceasca.

Mixam frisca cu zaharul vanilat,adaugam apoi crema mascarpone si pireul de castane si omogenizam bine.Punem crema intr-un pos si ornam briosele la care le taiem capacele deasupra.

Restul de compozitie care ne ramane o amestecam cu nesquik-ul si facem mot la briose.

.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu cafea,mascarpone si pireu de castane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (119)

mihaelar63 1

13.02.2012, 01:51

La multi ani , Ela draga noastra !!!
Sa ai o viata fara griji , un suflet senin si sanatate multa

Sim0na 1

15.02.2012, 20:26

Nu refuz nici briosa, nici cafeaua! Bune!!

ela 1

15.02.2012, 23:43

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Muffins cu afine