Desert Fursecuri ''budigai''

de Constelatialeu in Dulciuri, 5 Feb 2019 | 2513 vizualizari

 

Aluatul pentru pentru aceste fursecuri este unul de piscoturi, reteta ce o stiu de la bunica mea si mie imi place foarte mult. Ideea de a face ceva haios pentru Revelionul bucatarasilor mi-a venit cand Merisor a postat o fotografie cu cateva timp in urma....si restul e istorie...ca am zis ca-s masochista sa stau sa pictez la 220 de buci imbracate-n diverse modele de bikini, chiloti si budigai.....
PS. pudicii sa evite aceasta pagina, sa nu li se faca rau sau sa treaca sa aprofundeze orele de anatomie.....

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 4 oua
  • 1 cana de zahar ( cana normala de ceai cca 250 ml )
  • 1 lingura de amoniac
  • zeama de lamaie
  • faina cat cuprinde sa formam un aluat tare care se intinde usor
  • Decor:
  • 100 g albusuri de ou
  • 300 g zahar farin
  • coloranti alimentari
  • creioane pentru decor de la dr.Oetker
  • bombonele colorate de diverse forme si marimi
Portii: 220
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Fursecuri ''budigai'':

Aluatul se face in doua etape. Prima data frecam ouale cu zaharul pana devin o spuma si se topeste zaharul, se adauga amoniacul stins cu otet si o cana cu faina. Se omogenizeaza si se lasa pana a doua zi. A doua zi punem faina pe blatul de lucru si luam din aluat cam cat intindem o foaie. Framantam pana obtinem o coca tare, care nu se lipeste si se intinde bine. Se intinde o foaie nici subtire, nici prea groasa, cam de 3 mm. Cu ajutorul formei se decupeaza  fursecurile, in acest caz am folosit o forma de inima si am taiat varful inimii sa obtin forma de ''buci sau parte dorsala sau cum sa-i zic sa nu ofensez pe nimeni, unii chiar nu stiu de gluma....in fine, am decupat forma dorita, am asezat in tava si am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, cca 10-15 min la cuptor, se scot din cuptor si se lasa la racit, apoi ne apucam sa le pictam.

Am pregatit o glazura din cca 100 g albus de ou si cca 300 g zahar farin, albusurile nu le-am batut spuma tare ca la bezele, doar cat sa se formeze o spuma si apoi le-am amestecat cu zaharul, am impartit in cateva boluri glazura si apoi am colorat in diverse culori. Si de aici a inceput partea migaloasa si destul de obositoare, insa eu sunt multumita de rezultat, nu-mi pare rau ca m-am inhamat la asa ceva. La inceput lumea a fost precauta, nu prea stiau cu ce se mananca chestiile alea, apoi au disparut fara urma....

PS. nu cred ca in viata asta terestra ma mai loveste nebunia sa ma inham la asa ceva....:D

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Fursecuri ''budigai''" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Adi 1

05.02.2019, 20:46

Foarte bune!

dantes 1

06.02.2019, 17:18

Bune!

Rocsi 1

06.02.2019, 19:37

Pot sa iau cateva perechi?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de crudități - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 08:49

Covridog cu aluat de casa - Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

pe 09.01 la 15:31

Chifteluțe cu sos de maioneză și ceapă - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.01 la 10:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chec cu ciocolata alba si afine