Desert prajitura Carmen

de Constelatialeu in Prajituri, 24 Dec 2020 | 6077 vizualizari

 

"Retete festive de iarna ''
Carmen de Bizet, Carmen vecina, verisoara, prietena s.a.m.d si un amalgam de arome....

 

INGREDIENTE

  • Blat tava 36/26 cm
  • 7 albusuri
  • 150 g zahar
  • 4 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri lapte
  • 100 g ciocolata neagra
  • 180 g faina
  • 180 g nuci prajite si taiate grosier
  • Crema
  • 200 g crema de vanile ( crema clasica de vanilie fiarta si cu unt, mie mi-a ramas de la eclere)
  • 250 g mascarpone
  • 70 g lapte condensat DeLatte
  • Sirop de visine
  • visine pentru prajituri
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Carmen:

Blat: Cele 7 albusuri cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat 150 g zahar si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Cele 4 oua impreuna cu 2 linguri de zahar si 2 linguri de lapte le-am mixat, apoi am adaugat ciocolata si am asezat castronul pe baie de abur, am amestecat continuu pana ce ciocolata sa topit. Am tras castronul de pe baie de abur, am adaugat faina si apoi bezeaua, am amestecat cu miscari lente de jos in sus. La final am incorporat nucile prajite si taiate grosier. Am tapetat tava ( 36/26 cm) cu hartie de copt, am turnat compozitia in tava, am preincalzit cuptorul  la 180 grade si am introdus tava in cuptor, este gata cand trece trestul scobitorii. Se scoate din cuptor tava si se lasa sa se raceasca bine blatul. Am taiat marginile si apoi am intepat blatul pe toata suprafata lui, am insiropat cu sirop de visine. Am sectionat blatul in 14 parti.

Crema : Intr-un castron am pus crema de vanilie, mascarponele si laptele condensat si am mixat bine pana am obtinut o crema spumoasa. Am pus crema intr-un posh si am ornat fiecare bucatica de blat insiropat. Deasupra am pus visine conservate pentru prajituri si am glazurat cu putina ciocolata topita.

TIPS-URI

1

eu am folosit crema de vanilie ramasa de la eclere, dar se poate folosi doar mascarpone, lapte condensat si frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Carmen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

ieri la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

ieri la 12:28

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

pe 22.12 la 16:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine (prima reteta facuta cu Mixerul Kitchen Aid)