Prajitura cu glazura de ciocolata

de Georgia in Prajituri, 15 Mar 2010 | 14202 vizualizari

 

Este o prajitura delicioasa, iar glazura de ciocolata ii confera un aspect si un gust deosebit.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua,
  • 175 g.zahar,
  • 2 linguri cu miere,
  • 3 linguri cu ulei,
  • 1/4 dintr-un pachet de margarina (cub Rama, imi place ca nu contine apa),
  • 1 cescutza cu lapte,
  • 250 g.faina,
  • 1 praf de copt Dr.Oetker (asta il folosesc eu),
  • putina nuca macinata (facultativ)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu glazura de ciocolata:

Se amesteca bine zaharul cu galbenusurile, se adauga mierea, uleiul, margarina (la temperatura camerei sau topita si racita). Se amesteca, se adauga laptele, nuca (cine doreste), faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit se amesteca usor tot aluatul cu albusurile batute spuma. Se toarna in tava unsa si tapetata (o tava mai mica decat cea de aragaz, tava mea de aragaz fiind destul de mare), se coace la foc potrivit, cu cuptorul incins in prealabil pana se rumeneste. La cuptorul meu a stat 50 min., dar cum depinde de fiecare cuptor.... Prajitura se lasa sa se raceasca.

Acum facem glazura:

150 g.zahar
13 linguri lapte
2 linguri cacao
1 ciocolata cu lapte de 100g.
1/4 pachet margarina (din acelasi cub Rama)

Laptele amestecat cu zaharul,cacaoa, si ciocolata rupta bucati se pune la fiert, se dau doua-trei clocote. Si imediat se inglobeaza in glazura si margarina.
Prajitura care s-a racit intre timp se taie bucati potrivite in tava si se toarna glazura fierbinte, intai pe toata suprafata prajiturii, apoi printre randuri ca sa se patrunda prin toata prajitura.
Deasupra se presara bombonele sau nuca taiata marunt.
Eu pentru tava mea mare de aragaz a trebuit sa fac portia dubla, asta ca sa va dati seama ce tava sa folositi.
Se lasa pana a doua zi sa patrunda cat mai bine glazura in prajitura, este tare delicioasa, acesta glazura care se imprastie in toata prajitura ii da tot sarmul. Este si foarte satzioasa, o bucatzica si te saturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Teo 1

15.03.2010, 20:14

glazura ii da gustul acela grozav; si eu o fac destul de des;

liana_geicu 1

16.03.2010, 19:31

Este una din prajiturile mele preferate, mama mea imi facea foarte des aceasta prajitura in copilarie; acum o pregatesc si eu. Este foarte buna si rapida

nadina73 1

17.03.2010, 10:05

cred ca e grozava

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac