M-am inspirat de la bucataras Oana.....doar ca tava mea a fost un pic mai mare si mi-au iesit mai putin inalte prajiturile
Blat: Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare. Adaugam galbenusurile si omogenizam, adaugam si esenta de vanilie, la final incorporam faina si cacaua cernute. Tapetam o tava cu dimensiunile 24/24 cm cu hartie de copt, turnam compozitia si dam tava la cuptorul preincalzit, la 180 grade C. Este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit si apoi se portioneaza, mi-au iesit 16 bucati.
Sirop : Se pun apa cu zaharul pe foc pana ce clocoteste, apoi se adauga si nectarul de portocale si esenta de vanilie, se mai lasa sa fiarba cca 3 min. Se lasa la racit.
Crema : Zaharul cu apa si 3-4 picaturi de otet se pun la fiert sa clocoteasca, otetul nu da voie sa se cristalizeze siropul, se adauga ciocolata si se amesteca pana se topeste bine. Se lasa sa se raceasca bine de tot. Untul moale se amesteca cu mascarponele, apoi se adauga siropul de ciocolata racit bine, se adauga putin cate putin si se omogenizeaza bine. Se lasa la frigider ( mie mi-a iesit un pic mai moale, cred ca din cauza ciocolatei).
Glazura : Ciocolata impreuna cu frisca lichida se pun pe baie de aburi pana se topeste ciocolata, se trage de pe foc si se adauga untul, se omogenizeaza bine si se lasa sa se raceasca cca 15 min.
Frisca: Amestecul de frisca lichida si smantana dulce se mixeaza bine pana obtinem o frisca ferma.
Asamblarea prajiturilor : Fiecare bucata de blat se inmoaie in sirop, se asaza pe platou, se glazureaza cu glazura de ciocolata, apoi cu ajutorul unui posh asezam crema peste glazura;se da la frigider cca 15 min, deasupra ornam cu frisca.