Desert prajitura Alba ca Zapada

de mirela0911 in Prajituri, 5 Mai 2019 | 10357 vizualizari

 

"Retete pentru mese in familie" 
Mi-a placut tare mult cum arata prajitura facuta de Oana si am hotarat sa o prepar de sarbatori. O bunatate de prajitura a iesit pe care am servit-o in familie cu mare pofta. 
Multumesc Oana pentru reteta! :-*

 

INGREDIENTE

Pt. foi:

  • 1 ou
  • 120 g unt
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 1 lgt bicarbonat de amoniu
  • 80 g iaurt gras
  • 450 g faina

Pt. crema:

  • 150 g faina alba
  • 200 g zahar
  • 1 litru de lapte
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • zeama de la o lamaie (sau dupa gust)
  • 100 g unt
  • zahar pudra vanilat pentru decor
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Alba ca Zapada:

Mai intai se pregateste crema pentru a avea timp sa se raceasca.

Crema: Intr-o cratita cu fundul dublu se pune faina, zaharul si se toarna laptele apoi in fir subtire amestecand bine pentru a nu face cocoloase. Dupa ce s-a omogenizat bine compozitia se transfera oala pe foc. In tot acest timp se amesteca continuu pentru a nu se prinde de fund. Dupa ce s-a ingrosat bine, ca o budinca, se trage de pe foc si se adauga coaja de lamaie, zeama de lamaie apoi untul. Se amesteca pana se incorporeaza si untul in compozitie. Se pune o folie alimentara pe suprafata cremei si se lasa sa se raceasca.

Intre timp se pregatesc foile. Se pune bicarbonatul de amoniu in iaurt si se lasa sa se umfle. Intr-un bol se mixeaza bine untul la temperatura camerei cu zaharul si praful de sare. Se adauga oul si iaurtul si se mixeaza pana se omogenizeaza. Se toarna compozitia peste faina si se amesteca apoi cu mana pana se obtine un aluat bun de framantat. Se imparte in 4 parti egale.

Se intinde fiecare foaie in forma dreptunghiulara. Se asaza cu grija pe fundul unei tavi cu dimensiunea de 20x30 cm. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa in jur de 12-13 minute. Cand incepe sa se rumeneasca pe margini, este gata. Se coc pe rand cele 4 foi.

Intr-o tava se asaza folie alimentara. Se asaza o foaie si se unge cu o parte din crema, se pune a doua foaie, crema, a treia foaie si restul de crema. Deasupra se asaza foaia care arata cel mai bine.

Se acopera prajitura cu folie alimentara si se lasa pana a doua zi pentru a se inmuia bine foile. A doua zi se indeparteaza folie, se pudreaza cu zahar pudra vanilat, se portioneaza si se serveste. Este minunata.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Zeama de lamaie se poate adauga dupa gustul fiecaruia, mai multa sau mai putina.

2

A doua zi va fi buna de servit prajitura pentru ca se vor inmuia foarte bine foile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta Banoffee