Vine, vine Primavara, cu alaiul ei de flori. Teoretic maine 1 martie vine Primavara, practic habar nu am ce ne asteapta, dar eu zic sa ne bucuram, sa zambim si sa ne iubim.
Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare, se adauga zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare. Incorporam galbenusurile cu miscari lente apoi adaugam faina, nuca si cacaoa si cu miscari lente de jos in sus omogenizam compozitia. Tapetam tava cu hartie de copt punem compozitia in tava, nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade ( cuptor electric), pentru cca 25 min. Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca blatul.
Blat Pavlova cu nuca : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul treptat si se mixeaza bine, pana ce zaharul se topeste, apoi se adauga otetul si amidonul si se mai mixeaza cca 10 min. Apoi adaugam nuca taiata grosier.Folosim aceiasi tava pe care am folosit-o si la coptul primului blat, doar ca folosim doar baza tavii. Intindem pe suprafata tavii bezeaua obtinuta, oprim o parte sa formam cateva bezele pentru decor. In alta tava formam cca 40 de mici bezele. Reducem temperatura cuptorului de la 180 grade la 110 grade, bagam tava in cuptor pentru cca 1 ora si 20 min. Dupa ce scoatem tava cu blat Pavlova bagam tava cu bezele.
Crema : O facem prima, ca sa aiba timp sa se raceasca la frigider sau in congelator, pana ce pregatim blaturile.Intr-un castron de inox punem trufele taiate, adaugam si smantana dulce pentru frisca, asezam castronul pe baie d eabur si amestecam continuu pana ce trufele se topesc. Se trage castronul de pe foc si se da la frigider pana se intareste, apoi scoatem din frigider si mixam pana obtinem o crema spumoasa.
Asamblare : Tava in care am copt blaturile o imbracam cu folie alimentara taiem in doua blatul cu nuca, asezam prima parte pe fundul tavii, intindem crema peste blat, peste crema asezam blatul Pavlova, cu grija pentru ca este foarte fragil. Peste blatul Pavlova intindem dulceata de afine apoi asezam al doilea blat cu nuca, presam usor sa faca aderenta intre blaturi. Apoi ne apucam sa facem glazura, glazura pe care o intindem pe suprafata prajiturii.
Glazura : Ciuocolata maruntita se amesteca cu smantana dulce pentru frisca, se topeste pe baie de abur si apoi se intinde pe prajitura.
Prajitura se da la rece pana ce glazura se intareste, apoi se portioneaza si se decoreaza cu bezele si creioene colorate de la Dr. Oetker.
1
Blat cu nuca, tava 24/32 cm.