Eclere cu crema de vanilie

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 21 Feb 2011 | 14635 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Coji:
  • 250 ml apa
  • 115 g margarina
  • 140 g faina
  • 4 oua
  • Un praf de sare
  •  Crema:
  • 2 oua
  • 400 ml lapte
  • 8 linguri zahar
  • 5 linguri amidon
  • 1 linguri faina
  • 135 g margarina
  • Vanilie
  •  100 ml frisca
  •  Glazura:
  • 70 g ciocolata neagra
  • 1 lingura margarina
  • 3 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de vanilie:

Cojile:

Se pun pe foc apa si margarina si se fierb pana dau in clocot.Cand fierb se adauga faina in bloc(toata deodata) si se amesteca energic pana se formeaza o bila de aluat.Se lasa la racit.Cand este complet rece se adauga ouale pe rand(nu se adauga cel de-al doilea pana nu este inglobat primul)si devine un aluat lipicios.

Se toarna intr-un pos si se deseneaza bastonase in tava.
Se dau la cuptor aprox 30 min(pana se rumenesc deasupra).Primele 15 min focul se lasa mare pentru a creste apoi se da la minim.NU SE DESCHIDE USA!!!Cel mai bine ar fi sa le lasati 10 min dupa ce ati oprit focul in aragaz sa se raceasca pentru a nu se lasa.

 Crema:

Laptele se pune intr-o cratita se se incalzeasca.Ouale se bat cu zaharul pana se transforma intr-o crema consistenta,apoi se adauga amidonul amestecat cu faina si omogenizeaza.Peste amestec se toarna,in fir subtire,laptele caldut.Compozitia rezultata se pune in cratita si se tine la foc mic(amestecand incontinuu) pana se ingroase ca o budinca.Se lasa la racit.

 Margarina,la temperatura camerei,se mixeaza pana devine spumoasa,se adauga vanilia si cate o lingura de budinca racita.

Glazura:

Ciocolata se topeste la bain marie impreuna cu margarina si laptele,pana devine lichida.Se lasa sa se racoreasca.

Asamblare:

Eclerelor li se taie capacelul,se umplu cu crema de vanilie,se spriteaza si un strat de frisca(optional),apoi se pune capacul si se glazureaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert eclere