Pasca cu ciocolata

de deyutzky in Dulciuri, 14 Apr 2012 | 24598 vizualizari

 

Pasca cu ciocolata e preferata mea:X

 

INGREDIENTE

  • aluat de cozonac ( reteta aici : http://www.bucataras.ro/retete/cozonac-cu-nuca-si-cacao-32048.html )
  • 1 ou pt uns
  • Crema:
  • 500 gr smantana scursa
  • o ciocolata simpla
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • 2 galbenusuri
  • 1 cescuta (de cafea) zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu ciocolata:

Se ia o bucata de aluat, se intinde o foaie, se unge o tava rotunda cu unt/margarina si se punem foaia de aluat.

Crema:

Topim ciocolata pe baie de aburi.

Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra.

Intr-un bol punem smantana, peste smantana punem ciocolata topita, cacaua, faina, galbenusurile amestecate cu zaharul pudra si amestecam bine pana se formeaza o crema.

Aceasta compozitie o turnam peste foaia de aluat din tava, peste crema ornam cu fasii de aluat (sau fiecare cum doreste:D), batem oul ramas si ungem cu el fasiile de aluat de pe pasca precum si marginile ei. 

Dam la cuptor pt aprox 45 min la foc potrivit.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca fara aluat cu ciocolata