Le facea doar mama pana anul acesta .Am zis sa incerc si eu si mi-au iesit foarte bune. Vi le recomand !
Se framanta un aluat din apa, sare, otet si faina cat cuprinde. Trebuie sa fie un aluat elastic, potrivit de tare.
Se intinde o foaie mare pe masa de lucru de 0.5 cm grosime si se unge cu o treime din osanza intr-un strat subtire si uniform. Se impatureste si se da pentru o jumatate de ora la frigider. Dupa ce a stat la rece iar, se intinde o foaie si se unge si impatureste ca si prima data.
Se repeta aceasta operatiune de trei ori.
Dupa trei impachetari ne putem apuca de copt. ( Se pot lasa si peste noapte la frigider)
Pregatim umplutura din gem amestecat cu nuca macinata.Taiem o bucata din aluat, intindem o foaie cam de 30/30 cm, o taiem in patrate de aprox 6*6 cm, punem in mijloc o lingurita rasa de gem cu nuca si impaturim sub forma unui plic sau dupa preferinta. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Le coacem la 200-210 g C, 15-20 min. Cand s-au racit putin, le pudram cu zahar.
Pofta buna !