La prima vedere pare o reteta destul de dificila;)),dar nu este chiar asa.Dupa mine pare destul de simpla...oricum o las la aprecierea voastra.Sper sa o incercati,va garantez ca merita tot efortul;)!
Pentru blat:
Pentru crema:
Se separa albusurile de galbenusuri.Se bat albusurile spuma,se adauga zaharul,apoi se amesteca cu o lingura pana se omogenizeaza putin.Se dizolva intr-o cana praful de copt cu o lingura zeama de lamaie si se adauga peste compozitia de albusuri.Se pune uleiul si se amesteca din nou,dar de data aceasta cu ajutorul mixerului.Se adauga faina,se amesteca,iar ultimele se pun galbenusurile.Acum se amesteca pana ce se omogenizeaza.Se toarna trei sfert din aceasta compozitie intr-o tava unsa cu ulei si presarata cu putina faina.Restul compozitiei se amesteca cu cacao dupa preferinta,depinde cat de inchisa la culoare doriti sa fie.Dupa aceea turnati si compozitia cu cacao in tava.Se pune tava la cuptor timp de 30 minute,iar cand o scoateti puteti incerca proba cu scobitoarea.In timpul in care se afla checul la cuptor se prepara crema de lapte:se pune laptele la fiert,iar intr-un castron se amesteca cele 2 linguri de faina cu putin lapte rece si se toarna in lapte,fara a opri focul.Se amesteca si se pune zaharul,untul si zeama de lamaie si se amesteca intr-una(pana fierbe).Se inchide focul si se lasa la racit.
Dupa ce ati scos checul de la cuptor se lasa sa se raceasca 25-30 minute si se taie pe jumatate,iar apoi se ia fiecare jumatate si se taie la randul ei pe orizontala.Se unge partea de jos cu crema de lapte.Deasupra se poate adauga dupa preferinta frisca,ciocolata topita sau gem si se pot presara nuca sau alune macinate.La sfarsit se poate orna checul cu fructe,ornamente...(eu am pus deasupra frisca si am presarat nuca,iar la sfarsit l-am ornat cu kiwi:D)