Desert placinta greceasca cu portocale si iaurt - Portokalopita

de Merisor in Prajituri, 15 Feb 2019 | 6492 vizualizari

 

Atât de gustoasă, aromată și răcoroasă este această Plăcintă grecească cu portocale și iaurt - Portokalopita, că după ce se termină prima tavă, te gândești imediat dacă mai ai ingredientele necesare pentru a o repeta.
Și se prepară foarte ușor, cu ingrediente puține și la îndemâna tuturor.
O prepar foarte des vara, pentru că este foarte bună servită rece, scăldată în mult sirop aromat, dar nici iarna nu-i de abandonat!

 

INGREDIENTE

  • Pentru o tavă de 23/36 cm:
  • 1 pachet de foi de plăcintă( 400 gr)
  • 5 ouă
  • 300 gr iaurt grecesc
  • 1 pachet praf de copt
  • 100 gr zahăr
  • un praf de sare
  • 200 ml ulei de floarea soarelui
  • coaja rasă de la o portocală
  • Sirop:
  • suc proaspăt de la 2 portocale( aprox. 300 ml)
  • coaja rasă de la o portocală
  • 300 ml apă
  • 100 gr zahăr
  • 50 gr zahăr vanilat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta greceasca cu portocale si iaurt - Portokalopita:

Foile de plăcintă le desfacem, le răsfirăm într-o tavă și le lăsăm la uscat, 2-3 ore la loc cald. La sfărâmăm, apoi, în bucăți mai mici, direct în tavă. Mixăm ouăle cu un praf de sare, apoicu zahărul, până devin spumoase. Adăugăm coaja de portocală, uleiul, iaurtul în care dizolvăm praful de copt și omogenizăm compoziția. Turnăm compoziția peste foile de plăcintă din tavă și lăsăm foile să se hidrateze 10 minute. Între timp, preîncălzim cuptorul la 180 de grade.

Coacem minunata plăcintă grecească cu portocale și iaurt pentru 30-35 de minute la 180 de grade, apoi o lăsăm să se răcească în tavă.

Pentru prepararea siropului, punem apa împreună cu sucul de portocale, coaja rasă și tot zahărul la fiert. Amestecăm până la topirea zahărului și lăsăm siropul să fiarbă 2-3 minute, apoi îl dăm la rece.

Când portokalopita s-a răcit, o tăiem în cuburi și turnăm siropul peste ea. O dăm imediat la rece și o lăsăm să se hidrateze cel puțin o oră, apoi o putem servi cu poftă, alături de cei dragi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta greceasca cu portocale si iaurt - Portokalopita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu iaurt si sirop de portocala