Desert placinta cu mere si gutui

de Nadyne in Dulciuri, 2 Iun 2017 | 5244 vizualizari

 

Cui nu-i place placinta cu mere? Sa ridice mana sus...

 

INGREDIENTE

Pentru foaie:

  • 500 g faina
  • 4 galbenusuri
  • 3-4 linguri zahar
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 180 ml lapte putin caldut
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 2 pliculete cu zahar vanilinat
  • 1 lingurita esenta de rom

Pentru umplutura:

  • 2 gutui
  • 4-5 mere potrivite
  • 150 g zahar
  • scortisoara
  • 1 ou pentru uns placinta
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu mere si gutui:

  Pregatim aluatul pentru foaia de placinta astfel: punem ingredientele in vasul robotului de bucatarie sau in cuva masinii de paine, in ordinea bine stiuta, intai ingredientele lichide, apoi cele solide, ultima fiind drojdia uscata care nu trebuie sa intre in contact cu primele. Pornim programul de framantare si cand este gata, lasam aluatul la dospit o ora, in loc caldut. 

  Daca dorim sa framantam aluatul manual, procedam in felul urmator: din 2-3 linguri de lapte caldut (nu fierbinte), 1 lingura zahar si drojdie facem o maia pe care o lasam la dospit 15-20 minute. Apoi, punem maiaua in castron, peste restul de ingrediente si incepem sa framantam pana obtinem un aluat neted, putin lipicios. Lasam, de asemenea, la dospit, o ora.

  Intre timp, pregatim umplutura. Merele si gutuile curatate si taiate cubulete se calesc cu zaharul, pana se inmoaie si se evapora zeama lasata, adaugam scortisoara si le lasam la racit.

  Dupa ce aluatul este gata, se rastoarna pe blatul uns cu ulei si cu sucitorul, intindem o foaie dreptunghiulara, groasa de 1-1,5 cm. Deasupra acesteia, asezam merele si rulam, cat se poate de strans.

   Asezam placinta in tava tapetata cu hartie de copt si o mai lasam la crescut aproximativ 20-30 minute.

  Dupa aceea, o ungem cu ou batut si introducem tava in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru 35-40 minute sau pana cand placinta capata o culoare aurie.

  Rece, se pudreaza cu zahar pudra. Are un gust nemaipomenit, plin de arome imbietoare.

TIPS-URI

1

Chiar daca vi se pare aluatul putin moale, nu adaugati faina in exces. Lucrati cu mainile unse cu ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu mere si gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gazpacho: Rețeta simplă și rapidă pentru o supă delicioasă de vară

pe 21.06 la 16:31

Placinte daneze cu caise - Un desert rapid si delicios

pe 21.06 la 15:41

Tarta cu ciocolata, visine si cirese - Un desert delicios cu fructe

de laura_n 7

pe 21.06 la 14:34

Mancare de mazare cu pulpe de pui - Reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

pe 21.06 la 14:07

Pește la cuptor, cu roșii și măsline - Rețeta gustoasă și sănătoasă

pe 21.06 la 10:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă cu frisca